Süper Lig'de 21. hafta mücadelesinde seyircisiz maçta Ankaragücü Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.
 
Quaresma ve Guti'nin yokluğuna bir de maçın seyircisiz olması eklenince siyah-beyazlılar maça konsantre olmakta zorlandı. Henüz 1. dakikada Serdar Özkan'ın golüne engel olamayan Beşiktaş, maçtan 1-0 yenik ayrılmak zorunda kaldı.
Siyah beyazlılar böylece Bucaspor maçı sonrası oynadığı 3 lig maçından da galibiyet çıkartamamış oldu.
Süper Lig'in 21. haftasında Ankragücü'ne konuk olan Beşiktaş, seyircisiz oynanan maçtan yenik ayrıldı.
Kartal'ın eski yıldız adayı Serdar Özkan, 52. saniyede Beşiktaş'ı gafil avladı. Sağ kanattan yapılan ortaya gelişine güzel bir vuruş çıkaran Serdar, A.Gücü'nü 1-0 öne geçirdi. İlk 45 dakikada alışık olduğu temponun oldukça altında bir mücadele çıkaran Beşiktaş, devreyi de geride kapattı.
Ancak ikinci yarıda tam bir Beşiktaş fırtınası vardı. İlk yarıdaki kimliğinden sıyrılan Kara Kartal, üst üste ataklarla gol aradı. İsmail ve Bobo hamleleriyle takımını hızını daha da arttıran teknik direktör Schuster'in bu çabaları da sonuç vermeyince Beşiktaş, rakibine 1-0'la boyun eğdi.
Bu sonuçla 32 puanda kalan Beşiktaş, zirve yarışınınyanı sıra, Avrupa kupaları şansını da oldukça zora soktu. A.Gücü ise 25 puana yükseldi.
İLK YARIDAN DAKİKALAR
49. dakikada Simao'nun soldan ortasında top yan direkten döndü, pozisyonun devamında Ankaragücü savunması tehlikeyi uzaklaştırdı. 
62. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Serkan Özkan'ın ceza sahasına girip, önünü boşaltıp sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta top yan ağlarda kaldı. 
72. dakikada Sapara'nın ceza sahası dışı sağ çaprazından yaptığı aşırtma vuruşta top üst ağlarda kaldı. 
77. dakikada soldan ceza sahasına giren İsmail'in yerden kale içine gönderdiği topu kaleci Bora ayaklarıyla sektirmeden kontrol etti. 
84. dakikada soldan ceza sahasına giren Serdar Özkan'ın vuruşunda kaleciyi geçen top kaleye paralel şekilde auta çıktı. 
85. dakikada Nobre'nin geriye doğru çıkardığı topun gelişine Ersnt çok sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. 
88. dakikada ceza sahası dışında Nobre'nin etkisiz vuruşunu altı pas dışında önünde bulan Simao, topu kaleciden kurtardı, son anda Aydın'ın topa dokunarak mutlak bir golü önledi. Poziyonda Siyah-beyazlı oyuncular Simao'nun yerde kalması nedeniyle penaltı itirazlarında bulundu, hakem oyunu devam ettirdi. 
A.GÜCÜ: 1-0 :BEŞİKTAŞ
STAT: Ankara 19 Mayıs
HAKEMLER: Özgür Yankaya xx, Baki Tuncay Akkın xx, Mehmet Cem Yanoğlu xx
ANKARAGÜCÜ: Bora xx, Mehmet xx, Aydın xx, Zewlakow xx, Murat x, Adem xx, Rajnoch x, Serdar xx, Sapara xx, Gabric xx, Sestak xx
YEDEKLER: Bayram, Turgut, İshak, Orhan, Özgür Çek, Metin Akan, Bednar
TEKNİK DİREKTÖR: Ümit Özat
BEŞİKTAŞ: Hakan x, Ekrem x, Sivok xx, İbrahim Toraman x, İbrahim Üzülmez x, Hilbert x, Aurelio x, Fernandes xx, Simao xx, Nobre x, Almeida x
YEDEKLER: Rüştü, Ferrari, İsmail, Necip, Onur, Ernst, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Bernd Schuster
GOL: Serdar Özkan (dk. 1)