Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - KARABÜK Üniversitesi’nde düzenlenen Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları'nda 50 metre koşusunda 2’nci olan 16 yaşındaki Enes Güvenç, 1’inciliği kaçırdığı için gözyaşı döktü.
Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Karabük Üniversitesi’nin düzenlediği Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları, kampüs içerisindeki Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadı’nda yapıldı. 92 özel ve partner sporcu, atletizm ve karma futbol branşlarında mücadele etti. 50 metre koşusunda 2’nci olan Enes Güvenç, piste yatarak gözyaşı döktü. Güvenç, kendisini ayağa kaldırarak teselli etmeye çalışanlara sarılarak, "Ben 2’nci oldum, 1’inci olamadım, tekrar yarışalım" dedi. Hocalarının "1’inci oldun, sana altın madalya vereceğiz" dediği Güvenç, "Hayır, ben birinci olamadım" diyerek ağlamaya devam etti. Bir süre sonra boynuna altın madalyasını takan Güvenç, "Rakibimi geçtim. Hiç durmadım, koştum, koştum ve birinci oldum" dedi.
Etkinlik sırasında sporcular, Ankara havası oynayarak eğlendi. Özel Olimpiyatlar Ülke Direktörü Didem Ünsür, "Özel çocuklarımızı sosyal hayatın içine çekebilmek amacıyla düzenlediğimiz etkinlikler Karadeniz Bölge Oyunları ile devam ediyor. Çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine beraberce kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bir ortam yaratmaktan dolayı mutluyuz. Ailemiz her geçen gün büyüyor. Ortak amacımız, onlar hakkındaki önyargıları yıkıp aslında aralarında hiçbir fark olmadığını göstermek. Bu çocuklarımız kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini kanıtlıyorlar. Hem kendileri mutlu oluyor, hem de bize gelecek için umut veriyorlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI