FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında İspanya'nın Gran Canaria takımını 62-55 yenen Botaşspor'da yarı finale yükselmenin mutluluğu yaşanıyor. Botaşspor Başantrenörü Olcay Orak, zorlu bir maçı daha geride bıraktıklarını belirterek, "Bu seyirci ile her şey olur." dedi
Orak, karşılaşmanın zorlu geçeceğini bildiklerini ve buna göre hazırlandıklarını belirterek, maçtan galip ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Seyircinin inanılmaz bir atmosfer oluşturduğunu dile getiren Olcay Orak, "Bu atmosfer, bu seyirci ile finale çıkmamız gerekiyor. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
Karşılaşmaya çok iyi başladıklarını belirten Olcay Orak, şunları kaydetti: ''Hedefimiz ilk periyotta iyi mücadele etmekti ve bunu başardık. İlk periyotu 17 sayılık bir farkla tamamladık. Bu avantajla maçın genelinde de çok iyi mücadele ettik. Rakip çok ofansif oynayan bir takım. Bu takımı 55 sayıda tutmak bizim için çok güzel. Fakat, rakibin değişken müdafaalarına çok adapte olamadık. Hücum problemi çözünce final yolunda çok daha iyi işler yapacağız.''
Botaşspor Genel Menejeri Abdullah Kutlu, Menderes Spor salonunu dolduran binlerce sporsevere teşekkür etti. Taraftarın karşılaşmada çok önemli bir rol üstlendiğini ve galibiyette başrol oynadığını ifade eden Kutlu, "Şimşekler grubuna ve Adanalı basketbolseverlere teşekkür ediyoruz. Bu seyirci ile finale çıkmak istiyoruz. Gerçekten çok farklı ve güzel bir atmosfer yaşatıldı. Bu nedenle Şimşekler grubuna teşekkür ediyorum. Artık finale 2 maç kaldı. Yolumuz final." ifadelerini kullandı..
Takım Kaptanı Nilay Kartaltepe de yarı finale çıktıkları için mutlu olduklarını ve seyirci atmosferinin anlatılamayacak kadar mükemmel olduğuna dikkat çekti. Takımın yabancı oyuncusu Noelle Kuin ise, ilk kez böyle bir atmosfer yaşadığını ve artık finali düşündüklerini kaydetti. Takımın İkinci Kaptanı Naile, Botaşspor'un 2000 ruhunu yakaladığını ve Adanalıların desteğiyle zoru başarıp finale çıkacaklarına vurgu yaptı.
FİBA Bayanlar Avrupa Kupasında Botaşspor yarı finalde bir Türk takımı ile eşleşti. Botaşspor Gran Canaria'yı her iki maçta da yenerek adını yarı finale yazdırdı.Fransa'nın Haınaut Basket takımını eleyen Kayseri KASKİ'de yarı finale çıktı. Yarı finalde iki Türk takımı Botaşspor ile Kayseri KASKİ karşılaşacak. Gruplardan namağlup çıktığı için Botaşspor yarı finalde saha avantajına sahip.Yarı finalin ilk maçı 23 Şubat perşembe günü Kayseri'de, rövanş maçı ise 1 Mart perşembe günü Adana'da oynanacak. Bu maçlar sonunda bir Türk takımı finale çıkacak.