BUCASPOR'da kulübe ihtarname gönderen yabancı oyuncular Henrique ve Nsaliwa'ya alacaklarının bir kısmının yatırılmasına tepki gösteren Türk futbolcular, kendilerine de ödeme yapılması için yönetime 2 hafta süre verdi.
Yönetime tepki gösteren oyuncular bu sürede sonra paralarının ödenmemesi halinde Futbol Federasyonu'na gideceklerini bildirdi. İlk yarının tamamlanmasına 7 haftanın kaldığı PTT 1'inci Lig'de, bitime 5 maç kala harekete geceçek futbolcuların, transfer sezonunda serbest kalmayı amaçladıkları belirtildi.
Teknik direktör Sait Karafırtınalar Henrique ve Nsaliwa dahil tüm oyuncuların idmanlara katıldığını ancak morallerin bozuk olduğunu söyledi. Asbaşkan Adil Demir ise bazı yöneticilerin Henrique ve Nsaliwa'ya ödeme yapılmadığını söylemesine tepki gösterdi. Demir, "Bu iddialırı Olağanüstü Kongre kararı almamızı isteyenlerler ortaya atıyor. İhtarname çeken Henrique parayı almasa, dün fesih hakkını elde edecekti. Şu an takımla idmanlara çıkıyor ve Şanlıurfaspor maçında oynayacak. Demek ki ortada sorun yok" dedi.