BUCASPOR'da alacakları için kulübe ihtarname çeken yabancı oyuncular Luiz Henrique ve Tamandi Nsaliwa'nın paralarının yatırılması, futbolcular arasında tepki yarattı.
Yönetimin Henrique'ye 110 bin dolar alacağının bir kısmını, 45 bin dolar alacağı olan Nsaliwa'ya da 10 bin dolar ödemesi yerli oyuncuları ayaklandırdı. Şu ana kadar maç başları, peşinatları ve primlerinin bir çoğunu alamayan futbolcuların, yönetimin bu tavrı nedeniyle devre bitmeden alacaklarını tahsil etmek için Futbol Federasyonu'na başvuracağı, hatta idman boykotu yapabileceği iddia edildi.
Asbaşkan Adil Demir ise Henrique ve Nsaliwa'ya tepki gösterdi. "Bizde kimsenin parası kalmaz" diyen Adil Demir, şunları söyledi:
"Yabancıların parasını yatıramazsak, tek taraflı fesih hakkına sahip olacaklar. Zaten başımız FIFA dosyalarıyla dertte. Henrique, bu kulübün 4 yıldır ekmeğini yiyor. Elbette hakkını isteyecek, ama şu an hem yönetim hem de takım arkadaşları zor durumda. Oyuncunun zamanlaması çok yanlış. Ancak bugün itibariyle paralar yatırıldı."
HENRİQUE: "AİLEMİ DÜŞÜNMELİYİM"
Bucaspor'a alacakları için ihtarname gönderen Brezilyalı stoper Luiz Henrique ise kendisini savundu. Ülkesinde yaşayan ailesinin maddi olarak zor durumda olduğunu belirten Henrique, "Ailem benim kazanacağım parayla hayatını sürdürüyor. Sadece kendimi düşünsem ihtarname çekmem. Ancak işin ucunda ailem var. Onlar paraya muhtac" ifadelerini kullandı.