Maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Burak Yılmaz ve kırmızı kartla oyundan atılan Mustafa Yumlu bordo-mavili takımı son hafta yalnız bırakacak.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Trabzonspor evinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk etti. Bordo-mavililerin sahadan 3-1 galip ayrıldığı karşılaşmada 3 puanı getiren golleri 4. dakikada Pawel Brozek, 8. dakikada Burak Yılmaz ve 45. dakikada Jaja Coelho kaydetti. Konuk takımın tek golü 58. dakikada Holmen'den geldi.

BURAK ŞOKU

Bu sezon attığı 19 golle Trabzonspor’a şampiyonluk mücadelesinde önemli bir katkı veren Burak Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında gördüğü sarı kartla sezonun son maçında Karabükspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak.

ŞAMPİYONLUK DÜĞÜMÜ SON HAFTA ÇÖZÜLECEK

Fenerbahçe'nin evinde Ankaragücü'nü 6-0'la geçerek 79 puana ulaştığı haftada, İBB'yi 3-1'le deviren Trabzospor, Kanarya'yla aynı puana ulaşarak şampiyonluk yarışını son haftaya uzattı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 41 puanda kaldı.

ŞAMPİYON KİM OLACAK

Fenerbahçe son haftada Sivasspor'u mağlup eder ya da Trabzonspor Karabükspor'a yenilirse Sarı Kanaryalar şampiyon olacak. Sarı-lacivertliler berabere kalır veya yenilir, Trabzonspor ise sahadan galip ayrılırsa bordo-mavililer sezonu zirvede tamamlayacak.  Karadeniz temsilcisi berabere kalırsa Kanarya'ya 1 puan yetecek.

BURAK YILMAZ VE MUSTAFA YUMLU KARABÜK MAÇINDA YOK

Karşılaşmanın 44. dakikasında sarı kart gören Trabzonsporlu Burak Yılmaz cezalı duruma düştü. Mücadelenin 54. ve 90+1. dakikasında sarı kart gören Mustafa Yumlu da kırmızı kartla oyundan atıldı. Burak ve Mustafa takımlarının son hafta deplasmanda oynayacağı Karabükspor maçında forma giyemeyecek.

BURAK YILMAZ 19 GOLE ULAŞTI

Karşılaşma öncesi 18 golle gol krallığında ikinci sırada bulunan Burak Yılmaz, 8. dakikada attığı golle gol sayısını 19'a çıkardı. Ankaragücü maçında 4 gol atan Fenerbahçeli Alex De Souza ise 27 golle listenin başında bulunuyor.

14 MAÇTA 11 GALİBİYET

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasındaki Fenerbahçe maçını 2-0 kaybettikten sonra, 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik alarak uzun zamandır yenilgi yüzü görmeyen bordo-mavililer, 33. haftayı da kayıpsız geçti ve galibiyet sayısını 11'e çıkardı.

YATTARA'DAN BURUK VEDA

Trabzonspor'da 8. sezonunu geçiren ve “İbrahim Üçüncü” adıyla Türk vatandaşı olan Yattara, maçtan sonra buruk bir şekilde bordo-mavili taraftarlara veda etti.

Teknik direktör Şenol Güneş tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmayan Gineli oyuncu, maçın bitiminin ardından sahaya girerek tek tek tribünleri dolaştı. Her tribüne bir formasını atan Yattara'ya, bordo-mavili taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu.