Beşiktaş maçı öncesi çıkan olaylarla ilgili soruşturma Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca çok yönlü olarak sürdürülüyor. Gözaltında bulunan aralarında Bursaspor Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, kulüpte bilet satışlarından sorumlu olan Sedat Şen ve tribün liderlerinin de bulunduğu toplam 19 kişinin sorgusu devam ediyor.

Polis tarafından iki gündür aranan Bursaspor'un Teksas Grubu Lideri Selim Kurtulan bugün avukatı ile adliyeye gelip cumhuriyet savcısına ifade vermek istedi. Savcının talimatı ile polis tarafından gözaltına alınan Kurtulan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna, "Gözaltına alınmadım. Savcı beye ifade vermeye geldim. Savcı bey beni emniyete yönlendirdi. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada Selim Kurtulan'ında getirilmesiyle gözaltı sayısı 20'ye yükseldi. Şüphelilerin bugünden itibaren gruplar halinde adliyeye çıkartılacağı öğrenildi.

AVUKAT DA GÖZALTINDA

Bursa'da geçen cumartesi günü iptal edilen Beşiktaş maçı öncesi yeşil-beyazlı taraftarlar ile polis arasında çıkan olaylardan sonra başlatılan soruşturma kapsamında, polis bugün Bursaspor'un Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Öztürk Yazıcı'yı gözaltına aldı.

Böylece operasyon kapsamında Kulüp Genel Müdürü Osman Nuri Biçer, Kulübün bilet satışlarından sorumlu personeli Sedat Şen ve taraftar derneklerinin başkanlarınında aralarında bulunduğ 21 kişi gözaltına alınmış oldu. Bursaspor Kulüp Başkanı İbrahim Yazcı'nın bugün Emniyet Müdürlüğü'ne gelmesi bekleniyor.

Bu arada emniyet müdürlüğündeki sorgusu tamamlanan 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.