BURSASPOR Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, devre arasında yeşil beyazlı takımından ayrılacak isimlerin olduğunu, yerlerine yeni oyuncuların dahil olacağını söyledi.
Başkan Recep Bölükbaşı, yönetim kurulu üyelerişle birlikte bugün Almira Otel’de basın toplantısı düzenledi. Kulüpteki problemleri sırasıyla çözmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Recep Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bursaspor’u sadece yönetim olarak yönetmek istemiyoruz. Futbol, artık sadece bir oyun olmaktan çıktı. Futbol artık futbol büyük bir endüstri. Bunları yönetmek gerçekten zor. Avrupa’nın en önemli statlarının birini Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Geçtiğimiz haftalarda stadyumlarda göremediğimiz seyirciyi burada görüp şampiyon olmak istiyoruz. Hedefimiz her yıl Bursaspor’un şampiyon olması. Ama birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Eleştirilere bazen kırılıyor, bazen haklı buluyoruz."
Başkan Recep Bölükbaşı, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
"Eskişehirspor maçında 2-0’da mutluyduk. Sonra 2-2 oldu. 2-2 olduktan sonra maçı toplantı odasından izledim. Penaltı pozisyonunu gördüm. Kol açıktı. Bunun yorumu da yok. O kol açık olmasaydı, o top kaleye gidebilirdi. Geçtiğimiz haftalar boyunca her maçta bizim penaltı pozisyonlarımız oldu. Ben bu kulübün başkanı olduğum için haksızlığa da gelemiyorum. Hemen aşağıya indim. Saha dışında bir takım olaylar oldu. Bunun da tasvip etmiyorum. Ertuğrul Sağlam'la 4 yıl beraber çalıştık. Tutumu yanlıştı. Bizim taraftarımızın tutumu da yanlıştı. Koridorda bağrışmalar oldu. Bunlardan önce ben yatıştırmaya indiğimde hakemlere söylediğim şu, (Hocam penaltıyı neden görmediniz. O el açıktı. Daha nasıl olacaktı) dedim. (Ben görmedim) dedi. (Akşama lütfen izleyin, eğer penaltı ise ben hakkımı helal etmiyorum) dedim. Daha sonra Özhan'a, (Lütfen maç bitti bu kulübün ekmeğini yediniz. Terbiyesizlik etme) dedim."
BORÇ 15 MİLYON DEDİLER 100 MİLYON TL ÇIKTI
Divan Kurulu toplantısında kulübün borcunu açıkladığını belirten Başkan Bölükbaşı, bu konuda şöyle dedi:
"Mali yönden pek iç açıcı durumda değiliz. Rahmetli İbrahim Yazıcı’dan sonra ben kulüpte 40 gün başkanlık yaptım. Son yönetime kasada 13 milyon TL para çıkartım. Sonra onlar borcun 25 milyon TL olduğunu, seçime girerken borcun 30-35 milyon olduğunu belirttiler. İçine girdiğimizde ise borcun 100 Milyon TL olduğunu gördük. Yapacağımız projeler ile mayıs ayı sonuna kadar borcun %70’ini hatta daha fazlasını yok etmek istiyoruz. İnşallah bundan sonra borcu olmaz. Borçlar yanlış transferlerden kaynaklanıyor. Bizim daha önceki yönetimlerde futbolcular arasında ücretlerde uçurum olmamasıydı. Geçmişteki dengeler bozuldu, birlik ve beraberlik yerine oyuncular arasında hasetlik oluştu."
Kulübe göğüs reklamı alamadıkların, birçok firmanın görüşmek için randevu bile vermediğini, Özlüce’ye yapılan iki yeni sahayı Osmangazi Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi’nin yaptığını hatırlatan Başkan Bölükbaşı, Orhan Özselek Tesisleri’nin sorunlarını ise Yıldırım Belediyesi’nin çözümlendiğini sözlerine ekledi.
BENZİNLİK İÇİN TEKLİF BEKLENİYOR
Erkan Körüstan yönetiminin aldığı benzin istasyonuyla ilgili sonurların çözüldüğünü, Beledişe Meclisi'nden geçtiğini açıklayan Başkan Bölükbaşı, şöyle devam etti:
"Yapılacak benzinlik için teklifler bekliyoruz. Kapalı zarf usulü yapılacak. Buradan gelecek paralara ihtiyacımız var. Bukart ile Passoling’in uyumu konusunda Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Buradan bir gelirimiz olacak. Bisen Elektrik ile çalışma yaptık. Kamu kuruluşları ile görüşmelerimiz güzel gidiyor. Buradan 4-5 milyon TL gelecek. Diğer yerlerden 35-40 milyon gelecek. Önümüzdeki günlerde gıda ile ilgili bir çalışmamız var. Paylaşamayacağım çok büyük projelerimiz var. Bunu söylerken borcu tamamen bitireceğiz düşüncesini bu arada güç alarak sizlere söylüyoruz. Bu projelerimizin hayata geçirilmesinde Vali, Belediye, sivil toplum örgütlerinin katkısı olması gerekiyor. Bu katkıyı vereceklerini umut ediyorum."
Sorulara da cevap veren Başkan Bölükbaşı, Passolig'in ligin artık anayasa maddelerinden biri olduğunu, değiştirilmesinin mümkün olmadığını anlatırken söyle konuştu:
"Kulüpler Birliği’nde Futbol Federasyonu’nda sürekli bu konu gündemde. Bu uygulamadan çıkarsanız ilk cezanız 100 bin TL. Ardından ceza katlanıyor. Sonuçta ise ligden ihracınız gündeme geliyor. Kamuoyu bunu bilmiyor. Passolig Kart Galatasaray’ın şu anda 90 bin, Fenerbahçe’nin 70 bini buldu Beşiktaş’ın sahası olmadığı halde 50 bin dolayında. Geçtiğimiz gün Eskişehirspor maçında deplasman tribünü bizim taraftardan daha fazlaydı. Burada Bursaspor arması var. Şu anda taraftarın anlayışlı olmalarını ve Bursaspor sevgilerini ön plana çıkartılmasını arzu ediyorum. Şampiyon olduğumuzda full oynuyorduk. Taraftarımız olsaydı belki Eskişehirspor maçını 5-0 alırdık. Lütfen taraftarlarımız sağduyulu olsun. Bu akşam taraftarlarımız ile toplantımız var. Bundan sonra bedava bilet yok dedik. Arkadaşlarımızın hepsi biliyor. Bursaspor’un taraftarına da yakışmaz zaten. Belediye Başkanımız Recep Altepe çok iyi bir Bursasporlu. Daha önceden kulübe küsmüştü. Timsah Arena ile ilgili 4 toplantı yapıldı. Bursaspor’a devri konusunda protokol hazır. İlerleyen günlerde bunun lansmanını yapacağız. UEFA ile ilgili bir haber Bulgaristan basınında yer almış. Araştırdık bu haberin gerçek olmadığını avukatlarımızla öğrendik. Eylül ayında 13 milyona yakın vadesi geçmiş borcumuz var. Bizim de 2015’e kadar UEFA’ya borcumuz yoktur, yazımızı yazmamız lazım. Gerekli çalışmaları yaptık. Yazımızı yazdık. Futbolcularımız ile görüştük. Hatta beklemediğim bir durumla karşılaştım. Hayal kırıklığına uğradım. Ben fedakarlık yapıyorsam herkes yapacaktır."
"FUTBOLCULARIN ÇOĞUNUN GİTMESİ LAZIM"
Bursaspor'da kısa vadede, orta vadede yapılacaklar olduğunu belirten Başkan Bölükbaşı, "İnşallah 2015’e de Bursaspor’un gemisini iskeleye yanaştıracağız. Futbolcuların çoğunun gitmesi lazım. Futbolcularla da konuşuyorum. Çekineceğim bir şey yok. Burası Bursaspor benim çiftliğim değil" dedi.
OZAN TUFAN MENEJERİ KULÜBE YAZI GÖNDERDİ
Ozan Tufan'ın 2 defa milli forma giydikten sonra hemen menajerinin sözleşmesinin yükseltilmesi için yazı gönderdiğini söyleyen Başkan Bölükbaşı, "Böyle olmaması gerekirdi, diye düşünüyorum. PFDK'ye sevk edilince hanım, hafta sonu birlikte olacağız, diye seviniyor. Öncelik ailemdi, ikincisi işimdi, üçüncü Bursaspor’du. Şimdi 1'inci sıraya Bursasporz geldi" diye konuştu.
AYDIN KARABULUT’A AF
Başkan Recep Bölükbaşı, "Aydın Karabulut’a af gelebilir mi? sorusu üzerine de şunları söyledi:
"Aydın Karabulut’un sağ dizinde sıkıntıları vardı. Şimdi ameliyat oldu. Çalışmalar yapıyor. Bursaspor’u sevdiğini her fırsatta gündeme getiriyor. Bursaspor’un menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa yapılır. Kimse merak etmesin. Takım kadrosuyla ilgili olarak bugün Özlüce Tesisleri’nde teknik direktör Şenol Güneş ile bir araya geleceğim. Devre arasında gidecek oyuncular, gelecek oyuncular var. Bunların değerlendirmesini yapacağız.''

FOTOĞRAF