Bursaspor’un bu sezon sahasında oynadığı ikinci maçtan da puan alamaması büyük üzüntüyü neden oldu. Şenol Güneş yenilgiye üzüldüklerini belirtirken, Slaven Biliç ise ilk ylarıdaki gibi futbol oynamamaları gerektiğine dikkat çekti.

ŞENOL GÜNEŞ: KAYMETMEYİ HAK ETMEDİK

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk yarıda gol atamamalarının büyük bir dezavantaj olduğunu belirtti. Güneş, “Maçın tamamına baktığımızda kaybetmeyi hak etmedik diyebilirim. İlk yarı çok üstündük. Pozisyonlar bulduk ama atamadık. İlk yarıda gol atmalıydık. Yenilgiye gerçekten çok üzgünüz. Oyuncularım ikinci yarı hakem kararlarıyla oyundan düştüler. Hücuma kalkarken top kaybettik. Bu pozisyonda Belluschi’ye yapılan faulü hakem vermedi ve golü yedik. İyi oyuncuları olan rakibe karşı biz üstün olduğumuz ilk yarıda golü atmamız gerekiyordu. 86'ncı dakikada golü yedik. Oynanmayan 9 dakikalık uzatma. Burada futbolun çirkin tarafı sahnelendi. Üç maçtır takım futbol oynuyor. Hakemlere sinirlenip oyundan kopuyorlar bu bizim eksiğimiz. Galatasaray ve Beşiktaş maçlarında yenilmeyi hak etmedik” dedi.

SLAVEN BİLİÇ: BU GALİBİYET TAKIM RUHUNU ÜST DÜZEYE GETİRİR

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, Bursaspor’u yendikleri için sevinçli olduklarını belirtti. Türkçe iyi akşamlar diyerek konuşmasına başlayan Biliç, “Bugün çok büyük derbi oynadık. Maçın ilk yarısı Bursaspor çok iyiydi. Tehlikeli alanlara girdiler. Çok saldırgan oynadılar. Toplu ve topsuz alanlarda etkiliydiler. Ozan Tufan, Belluschi, Fernandao, Volkan yetenekli oyuncular. Bunları iyi kullandılar. İlk yarıda 0-0 soyunma odasına girdiğimiz için şanslıydık. İkinci yarı Beşiktaş farklı çıktı. Oyunu çevirebilmek için iyi mücadele ettik. Çok güzel gol attık. Kalemizi öz güvenle savunduk. Böyle galibiyetler takım ruhunu üst düzeye getirir. Bugün şansımızın yardımıyla kazandık.Bu bizim için çok büyük bir uyarı. İlk yarıdaki gibi kesinlikle oynamamalıyız. Üç puanı aldık. Kesinlikle hak ettik. Yüksek moralle evimize dönüyoruz” dedi.

OLCAY: BİLİÇ BİZİ ATEŞLEDİ

Beşiktaş’a 3 puan kazandıran golü atan Olcay Şahan, ikinci yarıdaki oyunlarıyla üç puanı aldıklarını söyledi. Olcay Şahan, “Maça çok kötü başladık. Bursaspor ilk yarı iyi pozisyonlar buldu. İkinci yarı hocamız bize damardan girdi. Bizi etkiledi. Bu da sahaya yansıdı. İkinci yarıya hazırladı. Önce oyunu dengeledik, sonrasında üstünlük bize geçti. Üç puanı aldık. Burada olmayan taraftarımıza 3 puanı hediye ediyoruz” dedi.