SPOR Toto Süper Ligin 13'üncü haftasında Bursaspor, yarın sahasında Kayserispor'u konuk edecek.
Son iki maçından yenilgi ile ayrılıp 11'inci sıraya kadar gerileyen Bursaspor, düşme hattının hemen üzerinde 15'inci sırada bulunan Kayserispor ile kozlarını Atatürk Stadı’nda paylaşacak.
HAKEM FIRAT AYDINUS
Atatürk Stadı’nda yarın saat 19.00’da oynanacak olan Bursaspor- Kayserispor karşılaşmasını Fırat Aydınus yönetecek. Aydınus’un yardımcılırlarını Aleks Taşçıoğlu, Arkın Akgöl yapacak. Dördüncü hakem ise Mehmet Metin, maçın ilave hakemleri olarak Serkan Çınar ile Burak Şeker görev yapacak.
BURSASPOR TARAFTARI CEZALI
Beşiktaş maçında taraftarlarının neden olduğu saha olayları ve kötü tezahüratlar nedeniyle, Bursaspor karşılaşmayı seyircisinden yoksun oynayacak. Mücadeleyi sadece passalig sahibi olan Kayserispor taraftarları izleyebileyecek.
ÜSTÜNLÜK BURSASPOR’DA
Bursaspor ile Kayserispor yarın 39'uncu kez karşı karşıya gelecekler. Bugüne kadar lig, kupa ve özel maçlarda oynanan 38 karşılaşmada Bursaspor 16 galibiyet, 8 beraberlik alırken 14 karşılaşmadan mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlılar, rakip kaleye 35 gol atarken kalesinde ise 33 gol gördü. Bursa’da oynanan lig karşılaşmalarında ise Bursaspor 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.
TEKNİK ADAM REKABETİ
Bursaspor Teknik direktörü Ertuğrul Sağlam ile Kayserispor teknik direktörü Tolunay Kafkas’ın çalıştırdığı takımlar bugüne kadar 10 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların beşi beraberlik sonuçlanırken, Kafkas’ın takımları 3, Sağlam’ın takımları ise bugüne kadar 2 galibiyet alabildi.
TEK SAKAT RİCARDO FATY
Kayserispor ile oynanacak olan karşılaşmada yeşil beyazlılarda tek sakat futbolcu Ricardo Faty. Ön libero olarak görev yapan Fransız futbolcu, takımdaki yerini alamayacak.