TÜRK hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçında Rusya temsilcisi Zenit, Hollanda'nın PSV Eindhoven takımını 3-0 yenerek tur atladı.

St. Petersburg kentindeki Petrovski Stadı'nda oynanan karşılaşmada Zenit, 29. dakikada Jose Salomon Rondon ile önce 1-0'ı, ardından Hulk'un 48. dakikada muhteşem golü ile 2-0'ı buldu ve rahatladı.

Karşılaşmanın başından sonuna oyuna hakim olan Zenit, nadir gelişen PSV ataklarından birinde. 61. dakikada top ceza sahası içerisinde Arjantinli oyuncu Garaya'nın eline çarpınca Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

Ancak topun başına geçen PSV'li oyuncu Luuk de Jong, kullandığı penaltı atışında Zenit kalecisi Yuri Lodigin'i geçemedi. 67. dakikada tekrar sahneye çıkan gecenin yıldızı Hulk'ın kullandığı muhteşem serbest vuruşta PSV kalecisi topu kontrol etmekte zorlanınca, top Jose Salomon Rondon'un önünde kaldı ve ona da boş kaleye yuvarlamak kaldı. Bu gol aynı zamanda karşılaşmanın da skoru olurken, ilk karşılaşmayı da deplasmanda 1-0 kazanan Rusya temsilcisi Zenit, tur atlayan taraf oldu.

Yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptığı karşılaşmada Cüneyt Çakır iyi bir yönetim sergilerken, 4 kez sarı kartına başvurdu.