İSTANBUL

Türkiye'de ilk kez, ağırlıklı olarak kurumlardaki kadın yelkencilerin yarıştığı Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nda ilk gün yarışları yapıldı.

İstanbul Caddebostan - Adalar parkurunda gerçekleştirilen yarışlar, yarın da devam edecek. Etkinlik, yarın akşam düzenlenecek Kupa Töreni ile sona erecek.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası, bugün saat 1600'da yapılan ilk yarışla başlayacaktı, ancak rüzgar denizin kızlarını engelledi. İlk günkü yarış, rüzgarın gücü 28-29 knot'a kadar yükselince, hakem tarafından güvenlik nedeniyle iptal edildi.

Caddebostan - Adalar parkurunda gerçekleştirilen bugünkü yarışlar ise çok çekişmeli geçti. İlk yarışta, Garanti Bankası Kadın Yelken Takımı birinci olurken, onları sırasıyla Eker ve Türk Telekom'un Kadın Yelken Takımları takip etti. İkinci yarışta da sıralama değişmedi. Günün üçüncü ve son yarışında da Garanti Bankası Kadın Yelken Takımı birinciliği kimseye kaptırmadı. İkinciliği Türk Telekom Kadın Yelken Takımı, üçüncülüğü ise Eker Kadın Yelken Takımı aldı. Kadın yelkenciler yarın yapılacak yarışmayı heyecanla beklediklerini belirttiler.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası 2016'da; Arçelik A.Ş., Eker, Fiba Faktoring, Ford, Garanti Bankası, Garanti Emeklilik, Innova, Türk Telekom, Minerva ve AÇEV'in kadın yelken takımları kupa için mücadele ediyorlar. Etkinlik, yarın öğleden sonra Kalamış Paysage'da düzenlenecek Kupa Töreni ile sona erecek.

KUPA GELENEKSELLEŞECEK

Yarışlar sonrasında basına konuşan Kupa'nın Organizasyon Komitesi'nden Arzu Paksoy, Kupayı ilk kez düzenlediğimiz halde tahminimizden çok ilgi gördü. Gelecek yıllarda da sadece kadınlara yönelik bu etkinliği gerçekleştirerek Kupa'yı gelenekselleştirmeyi planlıyoruz dedi.

Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Organizasyon Komitesi'nden Diana Misim ise; hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını, önümüzdeki yıllarda da etkinliği tekrarlayacaklarını belirtti.

KUPA GELİRİ İLE AÇEV'E DESTEK OLUNACAK

Bu arada Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası'nın kadın duyarlılığını yansıtacak bir sosyal sorumluluk boyutu da bulunurken, her yıl Kupa gelirinin bir bölümü ile kadınlara yönelik çalışmalar yapan saygın bir sivil toplum kurumu desteklenecek.

Kupa'nın bu yılki geliri, kadın ve aile konusunda çalışmalar yapan Anne Çocuk Eğitim Vakfı AÇEV'e aktarılacak.