ZAFER ATAMER - ZÜRİH /

İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek 2015 FIVB Bayanlar Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan temsilcimiz Eczacıbaşı VitrA, kamp yaptığı otelin kapılarını Doğan Haber Ajansı'na () açtı.

Zürih'teki Crowne Plaza otelinde kamp yapan Eczacıbaşı VitrA'nın kaptanı Esra Gümüş, takım olarak kendilerine güvendiklerini ve bu şampiyonayı başarılı bir şekilde tamamlamak istediklerini söyledi.

Esra Gümüş, öncelikli hedeflerinin gruptan çıkmak olduğunu belirterek, "Kulüp tarihimizde ilk defa katıldığımız bu şampiyonayı başarılı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz gruptan çıkabilmek. Zaten bir galibiyet gruptan çıkmak için yeterli oluyor. Yarın da Japon takıyla oynayacağız ve zorlu bir maç olacak. Ancak sonuna kadar mücadele edip galip gelmek istiyoruz. Takım olarak kendimize güveniyoruz. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Eczacıbaşı VitrAlı oyuncu Gözde Yılmaz ise, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade ederek, "Dünyanın en iyi takımlarının arasında olmak gurur verici. Burada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Hedefimiz şampiyonluk. Ülkemize iyi bir dereceyle döneceğimize inanıyorum" diye konuştu.

Eczacıbaşı VitrA Takım Menajeri Nalan Ural da, ilk kez katıldıkları şampiyonaya fiziksel ve mantalite olarak hazır olduklarını vurgulayarak, "İlk olarak gruptan çıkmayı hedefliyoruz. Daha sonra ise ilk üçe girmek. Ardından da şampiyonluğu hedefliyoruz. Avrupa şampiyonu olduğumuz performansı sergilersek şampiyonluğumuzu kimse engelleyemez" şeklinde konuştu.

İLK RAKİP HİSAMİTSU SPRİNGS

2 grupta 6 takımın mücadele edeceği şampiyonada B Grubu'nda yer alan Eczacıbaşı VitrA, ilk maçını yarın Japonya'nın Hisamitsu Springs takımı ile yapacak. Eczacıbaşı VitrA, ikinci maçında 7 Mayıs Perşembe günü Rusya'nın Dinamo Krasnodar takımı ile karşılaşacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. 9 Mayıs Cumartesi günü oynanacak yarı finalde A Grubu birincisi ile B Grubu ikincisi, B Grubu birincisiyle de A Grubu ikincisi karşılaşacak. Galip gelen takımlar, 10 Mayıs Pazar günü TSİ 16:00'da finalde karşı karşıya gelecek. Yarı final eşleşmelerinde mağlup olanlar ise TSİ 13:30'da üçüncülük maçı oynayacak.

2015 FIVB Bayanlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda yarının programı şöyle;

18:30 Eczacıbaşı VitrA - Hisamitsu Springs (B Grubu)

21:00 Volero Zurich - Mirador (A Grubu)