14 Mayıs’taki olağanüstü genel kurulda rekor oyla G.Saray’ın yeni başkanı seçilen ve dün Adnan Polat’tan görevi devralan Ünal Aysal, hızlı başladı. Aysal ve ekibi dış transferdeki ilk bombasını, İsveçli golcü Johan Elmander’le patlattı. İngiltere Premier Lig takımlarından Bolton’da forma giyen, sözleşmesi bittiği için bonservisi elinde olan 29 yaşında ve 1.88 metre boyundaki Elmander önümüzdeki sezondan itibaren sarı kırmızılı takımın formasını giyecek.

Ünal Aysal ve ekibi Elmander’in ardından bir başka İsveçli futbolcuyla daha anlaşmaya vardı. Sarı kırmızılılar, Fransa’nın O.Lyon takımında forma giyen ve orta sahada forma giyen Kim Kallström’le de her konuda anlaşmaya vardı. Fransız takımıyla 1 yıl daha sözleşmesi olan bu futbolcu için kulübüyle pazarlıkların son aşamaya geldiği belirtildi.

Emenike ve Selçuk

Sık sık sakatlandığı için yeterince verim alınamayan Milan Baros’a gelecek teklifleri değerlendirecek olan G.Saray yönetimi, bu oyuncunun yerine F.Bahçe’nin de ilgilendiği K.Karabüksporlu Emenike’yi transfer etmek istiyor. Sarı kırmızılıların yakından ilgilendiği bir diğer oyuncu Trabzonsporlu Selçuk İnan. Bu iki futbolcu için lig bitimini, yani 22 Mayıs’ı bekleyen G.Saraylılar, 23 Mayıs’ta transfer için harekete geçecek. Sarı kırmızılı yöneticiler, 2’si yabancı, 1’i de genç olmak üzere 3 forvet takviyesiyle kadroyu güçlendirecek.

Hamit’te ısrar

Galatasaray’ın kadroya katmayı düşündüğü Hamit Altıntop’la ilgili görüşmeler de sıklaştırıldı. Milli futbolcu için Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy’un da devreye girmiş ve G.Saray’a transfer olması için telkinde bulunmuştu. Bayern Münih’le olan sözleşmesi bittiği için serbest kalan Hamit’le İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’un da devrede olduğu belirtildi.

Elmander’in yerine Roux


ELMANDER’i G.Saray’a kaptıran Bolton, Fransa’da golcü buldu. Menajer Owen Coyle’un da ısrarlı şekilde forvet transferi istemesinin ardından Bolton, Brest’in forveti Roux ile prensip anlaşmasına vardı.

ELMANDER KİMDİR?

Adı: Johan Elmander
Yaşı: 29 (27.05.1981)
Kulübü: Bolton
Ülkesi: İsveç
Pozisyon: Forvet
Boyu: 1.88 m.

KALLSTRÖM KİMDİR?

Adı: Kim Kallström
Yaşı: 28 (24.08.1982)
Kulübü: Lyon
Ülkesi: İsveç
Pozisyon: Orta saha
Boyu: 1.81 m