Sezonun en flaş isimlerinden, transferin gözdesi Emmanuel Emenike Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Karabük-Fenerbahçe maçında sakat olduğu iddiasıyla oynamayarak gündeme oturan yıldız futbolcu, Trabzonspor cephesini kızdırmıştı. Şenol Güneş dünkü basın toplantısında bu futbolcu için "Emenike'nin son maçlarda oynamaması sezonun en önemli olayıdır" demişti.

Geçtiğimiz sezon Karabükspor'da forma giyen Nijeryalı futbolcunun 9 milyon Euro'ya transfer olduğu belirtildi. Fenerbahçe Eskişehirspor'dan Sezer Öztürk ile de büyük ölçüde anlaşma sağlamıştı.

24 yaşındaki futbolcu aynı zamanda Nijerya Milli Takımı'nda da forma giyiyor. Karabükspor Kulübü sezon boyunca Emenike için 10 milyon Euro bonservis bedeli istediklerini açıklıyordu.

İMZAYI ATTI FENERBAHÇE TV'YE KONUŞTU

Anlaşmanın sağlanmasının ardından açıklama yapan Emmanuel Emenike Fenerbahçe’ye geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Tüm kalbim ve ruhumla Fenerbahçe için mücadele edeceğim"  dedi.

Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan "Gündem Programına" konuk olan  Emmanuel Emenike, "Fenerbahçe’ye geldiğim için çok çok mutluyum. Tüm kalbimle Fenerbahçe’nin başarısı için mücadele edeceğim. Taraftarların yüzünü güldüreceğim. Taraftarlar bana güvensin destek versin. Elimden geleni yapacağım. Tüm kalbim ve ruhumla Fenerbahçe için mücadele edeceğim " dedi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın çok güzel olduğunu belirten Emenike, Alex içinse, "İnanılmaz bir oyuncu" ifadesini kullandı.

KARABÜK'TEN AÇIKLAMA

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Hikmet Feridun Tankut, ''Emenike, 9 milyon avroya Fenerbahçeli oldu'' dedi. Hikmet Feridun Tankut, yaptığı açıklamada, bugün Fenerbahçe ile yapılan transfer görüşmelerinde hızlı gelişmeler yaşandığını belirterek, şöyle konuştu:

''Emenike konusunda son noktaya gelindi ve Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşti, hayırlı olsun diliyorum. Emenike, 9 milyon avroya Fenerbahçeli oldu. Emenike iyi futbolcu, onu bulup Karabük'e getirdik. Burada yıldızı parlayarak Türkiye'deki büyük takımlardan biri olan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Emenike, çok daha iyi yerlere gelecektir. Transferin futbolcu, Fenerbehçe ve Kardemir Karabükspor için hayırlı olmasını temenni ediyorum.''