Fenerbahçe, sezonun flaş golcüsü Emenike’nin transferinde işi imza şamasına kadar getirdi...

Siyahi yıldız için başkan Aziz Yıldırım ve Kardemir Karabükspor’un başkanı Ferudun Tankut görüşmeler sonunda 7 milyon Euro karşılığında sezon sonu için el sıkıştı. Daniel Güiza’nın tek kelimeyle hayal kırıklığı yaratması, Gökhan Ünal’ın beklenileni veremeyip B.Belediye’ye gitmesi ve Semih’in de artık Fenerbahçe’den ayrılmayı kafasına koyması üzerine Fenerbahçe’de forvet olarak bir tek Niang kaldı.

Bu sezon da forvet sıkıntısını açıkça hisseden Sarı-Lacivertliler’de Aykut Kocaman’ın da raporuyla Emenike transfer listesinin başına yerleştirilmişti. Ancak bir çok kulübün bu oyuncunun peşinde olması transferi biraz olsun zora soktu. Fakat Emenike’nin Nijerya Milli Takımı’ndan da kaptanı olan Yobo’nun Sarı-Lacivertli formayı giymesi ve golcü oyuncuyu gelmesi konusunda ikna etmesi Fenerbahçe’yi bu transferde bir anda öne geçirdi.

BEDELİ 23 KAT ARTTI

Yıldız oyuncunun adının ön plana çıkması üzerine Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, Emenike için 10 milyon Euro istediklerini açıkladı. Ancak Tankut, başkan Aziz Yıldırım ile girdiği sıkı pazarlık sonunda Fenerbahçe‘ye 7 milyon Euro için “Evet” dedi. Böylece her iki başkanın el sıkışmasıyla birlikte iş sezon sonunda resmi imzaların atılmasına kaldı. Karabük, Nijerya’nın Cape Town takımından Emenike’yi 300 bin Euro bonservis bedeliyle alırken golcü oyuncuya da Bank Asya 1. Lig’de yıllık 20 bin Euro veriyordu. Karabük Süper Lig’e çıkınca Emenike’nin yıllık kazancı da 300 bin Euro’ya yükseldi. Şimdi ise bu oyuncunun bonservis bedeli 7milyon Euro olacak. Yani Emenike tam1 yıl içerisinde fiyatını 23 kat artırmış oldu.

NEREDEN NEREYE?

Rubin Kazan’ı nişanlısı istemedi


Emenike Nijerya’ nın Cape Town takımından ilk olarak A.Gücü’ne geldi ancak Hikmet Karaman bu oyuncuyu beğenmediği için transferini istemedi. Daha sonra Gençlerbirliği’nde de Thomas Doll Nijeryalı oyuncuyu beğenmedi. Ardından Hacettepe transferi de olmayınca Emenike’nin son durağı Karabük oldu. Önce PAF takımıyla çalışmalara başladı. Emenike kulübe rest çekti ve A takımla Gerede kampına götürüldü. Kampta Bucaspor’la yapılan hazırlık maçında 3 gol ataınca geleceği artık belli olmaya başladı. Karabüklü yöneticiler Emenike için Rubin Kazan’ın teklifte bulunduğunu açıkladı. Ancak nişanlısı da Rusya da yaşamak istemediği için bu transfere sıcak bakmayınca transfer gerçekleşmedi.