Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından düzenlenen Görme Engelliler Atletizm Türkiye Şampiyonası’nda uzun atlama kategorisinde elde ettiği 4.47’lık derecesiyle Türkiye rekoru kıran Malatyalı sporcu Emre Yaylacı kentin gururu oldu.
    B1, B2 ve B3 görme keskinliğine göre gerçekleştirilen ve toplam 11 Türkiye rekoru kırıldığı şampiyonada 100 metre koşuda Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza atan Yaylacı, ailesi ve spor camiasını sevindirdi.
    Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, İzmir Atatürk Stadında, 128 erkek ve 50 kadın sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada alınan bu başarının tesadüf olmadığını belirtti. Emre Yaylacı için tüm imkanları seferber ettiklerini anlatan Fındıklı, aynı sporcunun 100 metrede de Türkiye üçüncüsü olduğunu aktardı.
    Başarılı sporcunun Malatya'nın övünç kaynağı haline geldiğini vurgulayan Fındıklı, “Emre Yaylacı kardeşimizin almış olduğu bu dereceler bir tesadüf değildir. Yaklaşık iki aydır il müdürlüğümüz atletizm antrenörü Erdal Altuntaş yönetiminde bilinçli olarak çalışmalarına devam etmiştir. Yine, il müdürlüğümüz tüm imkanları seferber edilerek, Emre'nin her antrenman için evinden alınıp antrenmana getirilmesi, antrenmandan tekrar evine bırakılması için özel araç ve şoför temini yapılmıştır. Emre de, yapılan bu destekle yüzümüzü güldüren ve göğsümüzü kabartan sonuçlarla şampiyondan dönünce bizleri oldukça sevindirmiştir. Sporcumuzdan dünya rekoru da bekliyoruz” şeklinde konuştu.