Eskişehirspor'un başarılı orta saha oyuncusu Alper Potuk, Fenerbahçe ile anlaştı. Bonservis bedeli olarak 5 milyon euroya Fenerbahçeli olan Potuk, sözleşmesinin kaç yıl olacağının Fenerbahçeli yöneticilerle görüştükten sonra belirleneceğini söyledi. Potuk, "Bana 4 büyük kulübün teklif getirdiğini biliyordum. Tercih yapma meselesi gelince ben de tercihimi Fenerbahçe’den yana kullandım.” dedi.
        Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal ile tesislerde bir basın toplantısı düzenleyen genç oyuncu Potuk, Eskişehirspor’da oynadığı süre boyunca kendisine emeği geçen herkese teşekkür etti. Kendisine gelen teklifleri değerlendirdikten sonra Fenerbahçe’yi tercih ettiğini belirten Potuk, "Ben her zaman Eskişehirspor’a katkı yapmak istedikten sonra gitmek istedim. Başkanımız da kulübün menfaatleri doğrultusunda 5 milyon euro karşılığında Fenerbahçe ile anlaştığımızı bana iletti. Ben de kabul ettim. Zaten bizim görüşmelerimizde bana 4 büyük kulübün teklif getirdiğini biliyordum. Bana da tercih yapma meselesi gelince tercihimi Fenerbahçe’den yana kullandım. Buradan tekrar başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
        Sözleşme süresi hakkındaki soruya net bir yanıt vermeyen Potuk, "Kaç yıllığına sözleşme imzaladığım konusunda daha görüşme yapmadım. Yarın veya öbür gün görüşme yaptıktan sonra bunu da açıklarız.” dedi.

1965’TEN BU YANA ESKİŞEHİRSPOR’UN EN YÜKSEK BONSERVİS BEDELİ
        Eskişehirspor altyapısından yetişen Alper Potuk’un transferi için yaklaşık bir aydır görüşmeler içerisinde bulunduklarını söyleyen Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Alper’in de isteği ile transferin Fenerbahçe kulübüne gerçekleştiğini söyledi.
        “Ancak her başkan gibi biz de üzgünüz. Alper önemli bir oyuncu. Takımımıza ciddi katkılar sağlamış bir oyuncu.” diyen Başkan Ünal, Alper’in transferi konusunda veya kalması konusunu karşılıklı değerlendirdiklerini kaydetti. Başkan Ünal, "Alper’in kendi talebi doğrultusunda bir transfer hayali vardı. Eskişehirspor’a gerekli hizmette bulunduğunu söyledi. Eskişehirspor, 1965 yılında kuruldu, takımımıza 1965’ten bu yana en büyük bonservis parasını getirerek bu transferi gerçekleştiriyor.” şeklinde konuştu.
        Alper’in bu akşamdan itibaren transferinin Fenerbahçe takımına gerçekleştiğinin altını çizen Ünal, “Daha herhangi bir evrak alıp vermedik, ancak sözümüz her şeyden önde. Bundan bir saat evvel son sözü koyduk. Alper’in bonservisini 5 milyon euro karşılığında Fenerbahçe’ye veriyoruz. Önümüzdeki günlerde Alper ile onların kulübünden gelecek program çerçevesinde planımızı yapacağız. Alper’in orada kaç yıllığına imza atacağını kendisi belirleyecek.” şeklinde sözlerini tamamladı.
        Basın toplantısının ardından genç oyuncu Alper ve Başkan Halil Ünal, kameralar karşısında son kez birbirlerine sarılarak vedalaştı.