Trabzon’da yarın akşam yapılacak resmi açılış töreni ile başlayacak olan 11. Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları’na (EYOF) katılacak sporcu kafileleri Trabzon’a gelmeye devam ediyor.
    49 ülkenin katılımıyla yapılacak oyunlarda mücadele edecek sporcuların yüzde 90’ın Trabzon’a ulaştı. Kalan diğer ülkelerin de bugün ve yarın kentte olacak.
    49 ülkeden gelen ve 4 bin kişiden oluşan sporcu, teknik adam ve idarecinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan EYOF 2011 Trabzon için 20 Temmuz Çarşamba günü İrlanda kafilesi ile başlayan gelişler artmaya başladı. Ülkelerin bir kısmı Trabzon Havalimanı'na özel uçaklar ile gelirken, bir kısmı da THY başta olmak üzere tarifeli seferleri kullanıyor.
    Trabzon Havalimanı'na ardı ardına inen uçaklarla gelen kafileleri, EYOF 2011 Trabzon'un maskotu olan “hamsiler” karşılıyor. Kafilelerdeki genç sporcuların maskot hamsilere büyük ilgi gösteriyor.
    Kafileler buradan araçlarla Olimpiyat Köyü'ne götürülerek konaklatılıyor.

    HANGİ ÜLKELER KATILIYOR
    EYOF 2011 Trabzon’a, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Beyaz Rusya, Belçika, Bosna Hersek, Arnavutluk, İzlanda, İrlanda, Macaristan, Gürcistan, Almanya, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Andorra, Ermenistan, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Kesimi, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Makedonya, Finlandiya, Avusturya, Bulgaristan, Fransa, İngiltere, Yunanistan, Letonya, Lihteştayn, Litvanya, İsrail, İtalya, Lüksemburg, Malta, Moldova, Monaco, Ukrayna, Karadağ, Hollanda, Norveç, San Marino, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç ve İsviçre olmak üzere 49 ülke katılıyor.
    Genç sporcular, basketbol, hentbol, voleybol, atletizm, bisiklet, judo, tenis, yüzme ve jimnastik olmak üzere 9 branşta mücadele edecek.
    Tüm branşlarda mücadele edecek olan Türkiye 72'si erkek, 68'i kız olmak üzere 140 sporcuyla oyunlara en fazla sporcuyla katılan ülke konumunda.