Fenerbahçeli futbolcular Caner Erkin, Alper Potuk ile kaleci Erten Ersu'nun yanı sıra genç oyuncular Semih Ergül, İsmet Yumakoğulları, Berkay Can Değirmencioğlu, Muhammed Akarslan ve Hakan Cinemre bugün sabah saatlerinde Göztepe Medical Park Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti.

Öncelikle kan değerlerine bakılan futbolcular, ardından EKG ve Efor testinden geçti. Daha sonra da Göz, Kulak, Burun, Boğaz ve Genel Cerrahi muayenelerinden geçen futbolcuların sağlık kontrolleri tamamlanmış oldu.

"BU SEZON DA ŞAMPİYON OLARAK 4.YILDIZI TAKMAK İSTİYORUZ"

Yeni sezon öncesinde sağlık kontrolünden geçen futbolcu Alper Potuk, kontrollerinin ardından basın mensuplarına yeni sezon ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Alper Potuk, ilk olarak tatil döneminin aktif dinlenme programlarıyla geçtiğini belirterek; "Güzel bir tatil dönemi geçirdik. Aktif dinlenmeye yönelik programlarla tatilimiz geçti. Hocamızın verdiği programlar dâhilinde çalışmalarımızı sürdürdük. Zor bir sezon bizi bekliyor. Bizim açımızdan da çok önemli bir sezon olacak. Bu sezon da Lige iyi başlayıp, sezon sonunda yine Şampiyonluğu elde edeceğimize inanıyorum. Sezon sonunda 4. yıldızı takarak, taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe'nin her sezon Şampiyonluk için mücadele eden bir takım olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden başarılı oyuncu, "Biz her sezon şampiyonluk için sahaya çıkıyoruz. Fenerbahçe için, bizler için şampiyonluk çok önemli. Bizler de Fenerbahçe'de görev alarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. 4.yıldız çok önemli ve bu sezon bunu kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Diego Ribas transferini de değerlendiren Alper Potuk, "Bizim çok kaliteli kadromuz var. Diego Ribas'la da beraber iyi bir kadro derinliği olacaktır. Bu da hem takım olarak hem de bireysel olarak çok iyi yansıyacaktır" dedi.

Genç oyuncu Salih Uçan'ın İtalya'nın en önemli kulüplerinden olan Roma'ya gerçekleşen transferine de ele alan Alper, "Salih'in transferine hem çok sevindim hem de çok üzüldüm diyebilirim. Aynı evi paylaştığım takım arkadaşımdı. İnşallah onun için hayırlısı olur. Ben de onun başarılı olmasını istiyorum. Hem Fenerbahçe'yi hem de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecektir" dedi.

Alper Potuk, Dünya kupası'ndaki favorisinin sorulması üzerine; "Turnuva başlamadan önce Almanya favorimdi ama Hollanda forması giyen Kuyt'ın Dünya Kupası'nı almasını isterim. İnşallah kupayı Hollanda kazanır" cevabını verdi.

Aziz Yıldırım hakkında çıkan 'yeniden yargılanma' kararına ilişkin görüşlerini paylaşan başarılı oyuncu, "Süreci takip ettik. Takım olarak çok sevindik. İnşallah daha iyi bir süreç bizi bekler. Başkanımızın her zaman yanımızda olmasını istiyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.