Uğur Demirkırdı - Mustafa Akın - İstanbul,()

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe evinde karşılaştığı Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup etti.

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Bugün sahada vereceğimiz cevap çok önemliydi ve güçlü bir cevap verdik. Hafta boyunca eleştirildik ve bu eleştiriler haklıydı. Son karşılaşmada seviyemizde oynamadık ve kaybetmeyi hak ettik. Bu akşam ise farklı bir cevap verdik. İstediğim cevabı bugün sahada gördüm. Agresif oyun ve rakibe şans vermeyerek kalitemizi gösterdik. Girdiğimiz pozisyonlardan 3'ünü değerlendirdik. Belki daha fazla gol da atabilirdik. 1 gol yedik. 25 maç yenilmeyen takım olduğumuzu gösterdik. Oyuncularımın performansından ve taraftarlarımızın desteklerinden mutluyum. Lokomotiv Moskova karşılaşmasında da taraftarların desteğine fazlasıyla ihtiyacımız var. Maç bitince ne olursa olsun biz onlara teşekkür edeceğiz diye konuştu.

''TAKIMIN GENEL ANLAMDA PERFORMANSINI BİRAZ DA KADLEC'E BORÇLUYUZ''

Mücadeledeki Kadlec tercihi hakkında görüşlerini dile getiren Portekizli çalıştırıcı, Oyunumuzda 6 numarada oynayabilecek oyuncunun savunma tarafı iyi olması gerekiyor. Denge oyununu bilen pozisyon almayı defansif anlamda iyi bilen bir oyuncuya ihtiyacımız vardı ve en ideali Kadlec gözüktü. Kaliteli ve zeki oyuncu. Kadlec bugün harika oynadı. Bilinçli görüntümüze katkı sağladı. Takımın genel anlamda performansını biraz da Kadlec'e borçluyuz. Bize çok yardımcı oldu. Performansından çok memnunum değerlendirmesinde bulundu.

''OYUNCULARIM BUGÜNKÜ MAÇI DÜŞÜNÜRKEN BEN BİR SONRAKİ MAÇI DA DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIM''

Spor Toto Süper Lig'de, Avrupa'da ve Ziraat Türkiye Kupası'ndaki zorlu karşılaşmalar ile ilgili de konuşan Pereira, Lig'de, Avrupa'da ve Kupa'da yolumuza devam ediyoruz. Kaliteli oyunculardan kurulu kadromuz var. En iyi şekilde kondisyon ve fizik durumlarını yönetiyoruz. Bu konuda rasyonel ve gerçekçi olmalıyım. Oyuncularımı en iyi şekilde hazırlamalıyım. Onlar sadece bugünkü maçı düşünürken ben bir sonraki maçı da düşünmek zorundayım dedi.

EN BÜYÜK ÇİLEYİ AİLELER ÇEKİYOR

Futbolda çileyi en çok teknik direktörlerin ailelerinin çektiğini ifade eden Pereira, daha önce yaptığı Bize penaltı verildiği zamanla ailemle pasta keseceğim açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Penaltı hakemin konusu, benim değil. Pasta yemeyi çok severim. Genel anlamda değerlendirince futbolda en çok çileyi çeken ailelerimiz oluyor. Bizim mesleğimiz yoğun baskı ve yüksek tansiyonla yaşanıyor. Ben de bazen futbolu tamamen unutup aileme adamak istiyorum kendimi ama futbola duyduğum tutku buna izin vermiyor. Ailemizin daha fazla yanında olmamız ve sevgimizi göstermemiz lazım. Onlarla paylaştığım pasta, sadece bu demek'' diyerek sözlerini noktaladı.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCU ALPER POTUK

Kasımpaşa karşısında takımının üçüncü golünü atan Alper Potuk da, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, geçen hafta kötü bir karşılaşma oynadıklarını hatırlatarak, Bize yakışmayan sonuç aldık ve mücadele gösterdik. Hafta içinde aramızda toplantılar yaptık. Daha çok çalıştık. Kendimize inanıyoruz, iyi ve karakterli oyunculardan kurulu bir takımız. Bugün çıktık aslanlar gibi mücadele edip üç puanı aldık dedi.

Ligin uzun bir maraton olduğuna dikkati çeken sarı-lacivertli oyuncu, Çok maçımız var. Yavaş yavaş maçlarımızı kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Zor bir süreç başlıyor. Lokomotiv Moskova, Bursaspor ardından Beşiktaş ile oynayacağız. İyi neticeler alıp yolumuza devam edeceğiz diye konuştu.

Kendisinin görev alanı ile ilgili soruyu yanıtlayan Alper, Orta saha olur, sol veya sağ olur. Hocamız ne görev verirse elimden geleni yapmaya

çalıştım. Fenerbahçe forması giyiyorsanız nerede oynadığınız önemli değil. Önemli olan sahada olmak diye görüş belirtti.

Beşiktaş'ın maçlarının eksik olmasına değinen Alper Potuk, Biz önde olan tarafız. Önümüze bakıyoruz. Maçlarımızı kazanarak devam etmek istiyoruz ifadesini kullandı.

Kasımpaşa karşısında attığı golün güzel olmasının hatırlatılması üzerine sarı-lacivertli futbolcu, İyi koşu yapmıştım. Topu önüme aldım. Pas atar gibi yaptım. Vurmak istedim. Çok da güzel gol oldu dedi.

KASIMPAŞA TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇALIMBAY ''BUGÜN PUAN HAK EDECEK BİR OYUN OYNAMADIK''

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Biz bugün oynadığımız oyunla puan hak edecek bir oyun oynamadık. Gösterdiğimiz performans bizim istediğimiz gibi değil. Bazı arkadaşlarımızın eksik olmasından dolayı şans buldular ve iyi şekilde değerlendirmeleri gerekiyordu maalesef hepsi kapasitesinin altında oynadı. Maç aslında normal gidiyordu yediğimiz birinci gol olabilir 1 gol yiyebiliriz, bunu telafi edecek gücümüz vardı ta ki geçen hafta olduğu gibi bu hafta da 10 kişi kalmamız ve penaltı olması bizim için bir dezavantaj oldu.

''ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA LİGE YENİDEN BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ''

İkinci yarı 10 kişi kalmalarına rağmen 11 kişiden daha iyi oynadıklarını dile getiren Çalımbay, ''İkinci yarı gol de bulduk ama bizim takımın gerçek gücü bu değil tabii ki. Bazı takımlarda özellikle büyük takımlarda eksik oyuncuları telafi edebilirsiniz çünkü geniş bir kadronuz olur ama bizde eksik oyuncu çok olduğu zaman etkiliyor. Önümüzdeki hafta 6 oyuncumuz takıma atıldığı zaman tekrar lige yeninde bir başlangıç yapacağız'' dedi.