Açıklamayı yapan ikinci başkan Nihat Özdemir’in dile getirdiği konuların satırbaşları şöyle;

-Sadece Fenerbahçe adına değil, Türk futbolu adına önemli bir süreçten geçiyoruz. Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Tamer Yelkovan, Cemil Turan'ın tutuklu olarak yargılanmalarına hükmedilmiştir. Şunun bilinmesini istiyoruz ki, Fenerbahçe Spor Kulübü, Türk adaletine sonsuz bir güven duymaktadır.

-104 yıllık şanlı tarihe sahip, 25 milyon taraftarı bulunan, dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan kulübümüz, hakkında en doğru kararı vereceğine inanıyoruz. Ancak belli bir kesimin yargısız infaz yapmasını kabul etmiyoruz.


-Değerli basın mensupları ve taraftarlarımız. Tüm Türk futbolu adına önemli bir süreçten geçiyoruz.

-Türk adaletine olan güvenimiz tamdır ancak soruşturmanın gizlilik ilkesi her gün ihlal ediliyor...

- İçler acısı bir yargısız infaz ve linç kampanyası yürütülüyor.

'YARGISIZ İNFAZ YAPILIYOR'

-Pazar gününden bu yana süreci saygıyla takip ettik. Ancak belirli bir kesimin yargısız infaz yapmalarını ibretle izliyoruz. Bu süreçte en çok dikkat edilmesi gerek nokta gizlilik ilkesidir.

-Her türlü delil ve delil başlangıcı mahkemede hukuka uygun olarak değerlendirilir. İddia edilen hiçbir delil mahkeme tarafından kabul edilmedikçe delil hükmü kazanamaz. Mahkemeler hukuka ve vicdanına göre karar verir.

-Birçok dava basının kirli haber ve uydurmalarıyla idama mahkum ettiği birçok insan beraat etmiş ve suçlu olmadığı kanıtlanmıştır. Daha savcılar iddianamesini yazmadan birçok karışık bilgi basın tarafından yayınlanmaktadır. Karar merciği olmayan emniyet 19 maçta şike olduğunu açıklamıştır. Televizyonlarda başkanımıza hüküm giydiriliyor ve karar veriliyor.

-Bu kadar kuvvetli delillerin olduğu bir dönemde böyle bir iletişim kampanyasına gerek duyuluyor? Neden herşey başkanımız ve yöneticilirimimize malediliyor.

LİNÇ KAMPANYASI

-Bu linç kampanyası 25 milyonluk camiamızda infal yaratmaktadır.

-Biz başkanımız ve yöneticilerimize isnat edilmek istenen suç ve suçlamalarına inanmıyor ve inanmak istemiyoruz.

'HUKUKİ SÜREÇ BEKLENMELİ'

-Görüntülerde yer alan silahlar başkanımıza aitmiş havası yaratılıyor. Bu sürete böyle bir iletişim kampanyasına neden gerek duyuluyor? Bu operasyonun sadece Fenerbahçe'ye yönelik olmadığı bilindiği halde neden kararlar Fenerbahçe ve başkanımız hakkında veriliyor. Bu yargısız infaz sürecini kınıyoruz. Hukuki sürece saygı gösterilmesini ve gizlilik ilkesinin ihmal edilmemesini istiyoruz.

-Türkiye Futbol Federasyonu'nun baskıdan etkilenmeden gerekli kararı vereceğinden şüphemiz yoktur. Acele bir karar vermektense hukuk süreci doğrultusunda karar vermelidirler."