Fenerbahçe, Karabük engelini süpriz golcüsü Lugano'ya 1-0'la geçti ve son 2 haftaya büyük avantajla girdi. Haftaya Trabzonspor'la aynı puanda lider olarak giren Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki en kritik virajda Karabük'e konuk oldu.

Sarı laivertlilerde sakatlıktan dönen Selçuk ve Niang 11'deki yerlerini aldı. Ev sahibinde ise hafta içi oynayıp oynayamayağı tartışılan Emenike sakatlığı nedeniyle kadroda yoktu.

Fenerbahçe, mücadeleye son Buca deplasmanındaki gibi telaşlı başladı ve ev sahibi hızlı çıkışlarda pozisyonlar buldu. Angelov, ilk 45 dakikada 2 kez gole yaklaşırken, Fenerbahçe en net fırsatını 22. dakikada buldu ama Niang'ın pasında Alex topa dokunamadı ve devre arasına 0-0 beraberlikle girildi.

İkinci yarıda Fenerbahçe, gol için baskısını biraz daha artırdı. Rakipkalede daha çok görülen sarı lacivertliler, 66. dakikada golü buldu. Alex'in ceza sahasına gönderdiği topta Yasin büyük bir hatayla topu sektirdi ve Lugano yine takımının kurtarıcısı olmayı başardı. 1-0.

Kalan bölümde oyunu soğutmayı başaran ve rakibine fırsat tanımadı ve mücadeleden 1-0 galip ayrıldı ve puanını 76 puana yükseldi ve liderliğini sürdürdü.