İSTANBUL, () - FENERBAHÇE'nin Torku Konya Spor'u 2-1 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, "Bu gece çok şey kazandık, sadece 3 puan almadık. Çok şey kazandık, çok... Bu 3 puan çok önemliydi ve anlamlıydı" dedi. Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise açıklamasında, "Rakip 10 kişi kaldıktan sonra etkili olabilirdik. Kaçırdığımız pozisyonlar da var. En azından bir puan alabilirdik diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Fenerbahçe, Torku Konyaspor'u 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe'nin gollerini 27. dakikada Webo ve 50. dakikada Sow kaydederken, Torku Konyaspor'un golünü 43. dakikada (Penaltıdan) Rangelov attı. Karşılaşmanın 45+1. dakikasında Fenerbahçe'den Bekir İrtegün kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Torku Konyaspor'u 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, 10 kişi kalmalarına rağmen aldıkları galibiyetten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Oyuncularıma 10 kişi de kalsak fiziksel, teknik ve taktik açıdan bu takımı yenebileceğimizi anlattım. Bu inançla ve hırsla ikinci devreye başladık. Golü de bulduk ve öne geçtik. Daha sonra maç sonuna kadar 10 kişi kalmamıza rağmen oyuncularım takdire şayan bir mücadele yaptılar. Onlarla ne kadar gurur duysam azdır. Bu gece çok şey kazandık, sadece 3 puan almadık. Çok şey kazandık, çok... Bu 3 puan çok önemliydi ve anlamlıydı" şeklinde konuştu.



İsmail Kartal, sarı lacivertli futbolcuların hakeme yönelik itirazlarıyla ilgili olarak, "(Kırmızı kart pozisyonu) Görüntüleri izleyenlerden aldığım bilgi, öyle çok da kırmızı kartlık pozisyon olmadığı yönünde. Futbolcular, arkadaşlarının haksız bir şekilde atıldığına inandıkları için ortaya bu tepkiyi koydular. Bu da çok doğal bir şeydir. Zaman zaman bir gerginlik var. Takımımızın ortaya koyacağı performans bu değil. İyi çalışıyoruz. Karşılığını yavaş yavaş alacağımızı düşünüyorum" dedi. Kartal, görülen kartlarla ilgili olarak da, "Takım bir irade ortaya koymak istedi. Sanıyorum biraz ayarı kaçtı. Onlar akıllı, iyi profesyoneller. Dengesini bulacağımızı düşünüyorum" dedi.



Kartal, kaleci Volkan Demirel'in belindeki sorun nedeniyle iğnelerle maça çıktığını kaydederken, "Takım kaptanı olarak gerçekten çok büyük bir özveri ile maça çıktı. İğnelerle maça çıkardık. Belindeki spazm tekrar nüksetti. Arka adalesinde de gerilme var. Kendisine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise üzgün olduklarını belirterek, "İki tane aynı gol yedik. 10 kişi kaldıktan sonra etkili olabilirdik. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra golü çok çabuk buldu. Bu da onların direncini artırdı. Kaçırdığımız pozisyonlar da var. En azından bir puan alabilirdik diye düşünüyorum. Üzgünüm. Kart pozisyonlarını izlemedim ama eğer kırmızı kart doğruysa hakem de yürekli maç yönetti diyebilirim" dedi.