Aldığı bu ceza nedeniyle şartlı tahliyesi bozulan Sebahattin Karabul, 18 yıl 9 ay 24 gün cezaevinde kalacak.

Fenerbahçe tribün liderlerinden Sebahattin Karabul, Sivas’ta yapılacak olan şampiyonluk maçına gitmeye hazırlanırken İnfaz Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen Sebahattin Karabul hakkında 18 yıl 9 ay 24 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.


Sebahattin Karabul, 1996 yılında, bir tavernada birlikte oturduğu Galatasaraylı arkadaşı Celal Kurtuluş’u aralarında çıkan futbolla ilgili tartışmanın ardından öldürdü. Polis tarafından kısa süre sonra yakalanan Sebahattin Karabul 20 yıl 3 ay 16 gün hapis cezası aldı. Bir süre cezaevinde yatan Sebahattin Karabul, yürürlüğe giren şartlı tahliye yasasından faydalanarak 8 Aralık 2001’de serbest kaldı.

Bu olaydan sonra polis kayıtlarına göre Sebahattin Karabul, 5 kez bıçak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından yakalandı. 2003 yılında Bakırköy Adliyesi’nde hakkında açılan ruhsatsız silah bulundurmak, ölümle tehdit ve hakaret suçlarından açılan bir davadan 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Bu cezasının kesinleşmesinin ardından Sebahattin Karabul’un şartlı tahliyesi bozuldu. Sebahattin Karabul, eski cezasıyla birlikte 18 yıl 9 ay 24 gün hapis yatacak.

1996 yılında da Karagümrük’te bir futbol maçı sırasında arkadaşını öldürmek suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezası alan Sebahattin Karabul, sevk edildiği adliyeden cezaevine götürüldü.