ZİRAAT Türkiye Kupası E Grubu'nda gözler yarın İstanbul'da oynanacak Fenerbahçe-Altınordu maçına çevrilirken 2 takım arasında 19 Nisan 1970'te yapılan son karşılaşmada sarı lacivertli takımın kalesini koruyan Ilie Datcu ile İzmir ekibinin başarısı için ter döken Hikmet Orhunbilge, 44 yıl sonra gerçekleşen randevu öncesi bir araya gelip dostluk mesajları verdi.
Altınordu'da Kalecilik Akademisi Direktörü olarak görev yapan Datcu, 2 takım arasında oynanan her maçın dostluk havasında geçtiğine dikkat çekerken şöyle dedi:
"Bizim zamanımızda ailecek maç izlenirdi. Ne yazık ki bu atmosfer kayboldu. Sporun değil skorun öne çıkmasıyla her şey bozuldu. Ama Fenerbahçe ile Altınordu arasındaki dostluk hiç bozulmadı. Salı günü de böyle olacak. Fenerbahçe favori olsa da kupa maçları sürprizlerle açıktır."
Eskinin forma aşkını özlemle aradığını dile getiren Hikmet Orhunbilge ise, "Salı günü güzel bir maç izleyeceğimize inanıyorum. Tam bizim klasımıza göre bir rakiple karşılaşacağız. Takımımıza güveniyorum" ifadesini kullandı.
İLK MAÇ KANARYA'NIN
Altınordu ile Fenerbahçe arasındaki ilk maç, 16 Aralık 1936'da Ankara 19 Mayıs Stadı'nın açılışındaki dörtlü turnuvada oynandı. Dönemin Başbakanı İsmet İnönü, Fenerbahçe, Galatasaray, Altınordu ve Ankaragücü'nü turnuva için Ankara'ya davet etti. Açılıştan bir gün sonra oynanan Fenerbahçe-Altınordu maçını sarı-lacivertli ekip 3-1 kazandı. İki ekip bugüne dek 31 kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe 21, Altınordu 4 galibiyet elde etti, 6 müsabakada ise eşitlik bozulmadı.

FOTOĞRAF