İşte "Bırakın futbol konuşsun" başlıklı o açıklama:

"Ülkemizde tarihi bir şampiyonluk yarışı, iki takımın muhteşem performanslarıyla devam ediyor. Kulübümüz Profesyonel Futbol Takımı ve Trabzonspor, gerçek futbolseverlere eşsiz bir futbol heyecanı yaşatıyorlar. Futbol Takımımızın her yıl şampiyonluk yarışının içinde olması ve her zaman zirveye oynaması, tüm Fenerbahçelilerin en büyük gurur kaynağıdır. Geçen sene şampiyonluk yarışında iddiası bulunmayan ancak kendileri ile son maçta berabere kalarak şampiyonluğu kaçırdığımız Trabzonspor, bu sene şampiyonluktaki rakibimiz olarak bize karşı mücadele ediyor. Biz, geçen sezon bize karşı mücadele eden Trabzonspor ile bu sezon şampiyonluk yarışında mücadele veren Trabzonspor arasında bir fark görmüyoruz. O Trabzonspor’un futbolcuları da sahada galibiyet için ter döküyorlardı bugün oynayanlar da. Rakiplerimiz değişiyor, şanlı formamızı taşıyan sporcularımız, camiamıza şampiyonluk mutluluğunu yaşatmak adına her sezon olduğu gibi bu sezon da canla başla mücadele ediyorlar.

Ancak üzülerek görüyoruz ki; sahadaki emek ve alın teri ile kazanılan mücadele, bazı kulüp yöneticileri, varlıklarını kulüp düşmanlıkları üzerinden sürdüren bazı medya mensupları, futbolu ve sporu sevgi, dostluk değil düşmanlık tohumları ekme aracı olarak gören bazı kişiler tarafından yok sayılıyor. Futbol, güzel bir oyundur. Taşıdığı evrensel niteliklerle, geniş kitleleri harekete geçiren, onları mutlu eden önemli bir spor dalıdır. Futbolda şiddete, yalana, sahtekarlıklara, siyasetin çıkmazlarına, kişilerin dokunulmazlıklarına, sınıf farklarına yer yoktur.

Futbol, herkes için futboldur.

Bizim de söyleyecek çok sözlerimiz olabilir, olacaktır da ancak yaşanan tarihi yarışı gölgelememek ve futbol sevgisi yoksunu çevrelerin tuzağına düşmemek için sabırla susuyoruz.

Şimdi, sırf popüler olmak, kendi çıkarlarını kollamak, medyadaki varlıklarını sürdürebilmek, kişisel husumetlerini kusmak adına, futbolu çirkinleştirmeye çalışanlara bir çağrıda bulunuyoruz;
"Bırakın futbol sahada oynandığı haliyle kalsın. Sizler de susun, o karanlık seslerinizi bir an olsun kesin ve tribünlerde marşlar şarkılar söyleyen taraftarların sesi duyulsun.

Hangi takım şampiyon olursa yalnızca o takımın emekçilerinin sevinç çığlıkları, taraftarlarının marşları ile onları alkışlayan futbolseverlerin sesleri duyulsun.

Artık yeter sizler de susun. Gerçek futbolseverlerin sesleri duyulsun!"