Fenerbahçeli taraftarların Taksim’de düzenlemeyi planladıkları ancak provokasyon gerekçesiyle izin verilmeyen eylem nedeniyle polis meydanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Meydana ve İstiklal Caddesi’ne takım formalı grupların ve vatandaşların girişine izin vermeyen polis, öğleden önce Taksim’e gelen Galatasaraylı bir grubu da bölgeden uzaklaştırdı.
    Sarı lacivertlilerin şike soruşturmasından tutuklanan kulüp başkanı Aziz Yıldırım’a destek için bugün yapmayı planladıkları eyleme İstanbul Valiliği izin vermemişti. Bazı kişilerin paylaşım siteleri üzerinden tahrik içeren mesajlar yayınladığını tespit eden emniyet de tahrikleri yapan kişilerin tespit edilerek hakların işlem yapılacağını belirtmişti. Bugün ise polis Taksim civarında güvenlik önlemlerini artırdı.
    Ancak öğleden önce meydanda toplanan yaklaşık 30 kişilik Galatasaraylı grup takımları lehine tezahüratlarda bulundu. Gruptakiler terör örgütü aleyhine de sloganlar attı. Grubun toplandığını gören polis eylemcileri çembere aldı ve eyleme son vermelerini istedi. Polisin uyarısı üzerine bazı eylemciler üzerlerindeki formaları çıkardı. Daha sonra eylemciler üç ayrı grup halinde meydandan uzaklaştırıldı.
    Bu eylem üzerine polis meydana ve İstiklal Caddesi’ne takım formalı vatandaşların ve grupların girişine izin vermiyor. Formasını çıkaran vatandaşlar yollarına devam edebilirken çıkarmak istemeyenlerin meydana girişi engelleniyor. Bazı formalı taraftarlar ise zor kullanılarak uzaklaştırıldı.
FB’li taraftarların gerçekleştirmek istedikleri eyleme izin verilmezken eylemi provoke etmek amacıyla tahrik içerikli mesaj yazdıkları tespit edilen iki kişi önceki gün gözaltına alınmıştı.