Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) şike ve teşvik soruşturmasında iddialar gerçek çıkarsa ligin korunması için bir dizi önlem paketi hazırladı. Federasyonunun masasındaki 5 ayrı formülde öncelik ise Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı ligden düşürmemek.

Yarın UEFA ve Süper Lig'in kaderini görüşecek olan TFF, ilk etapta eksi puan cezalarını gündemine aldı. Fenerbahçe'yi eksi 20, Siyah-Beyazlıları ise eksi 10 puanla lige başlatmayı düşünen federasyonun diğer çözümleri ise birbirinden ağır.  

Fotospor'un haberine göre, Federasyon'un önündeki formüller şöyle:

1. FORMÜL: Ligden hiçbir takım düşürülmeyecek. Fenerbahçe'nin lig, Beşiktaş'ın kupa şampiyonluğu onaylanacak. Ancak Fenerbahçe lige -10, Beşiktaş ise -15 puanla başlatılacak.

2. FORMÜL: Ligden hiçbir takım düşürülmeyecek. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın lig ile kupa şampiyonlukları elden alınacak. Trabzonspor'a da şaibeli iddialar nedeniyle şampiyonluk verilmeyecek.

3. FORMÜL: Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor ligden düşürülecek. Fenerbahçe Bank Asya'ya -10, Beşiktaş ve Sivasspor -7 puanla başlatılacak.

4. FORMÜL: 1 kereye mahsus olmak üzere şikeciler affedilecek ancak şampiyonlukları iptal edilecek. Ayrıca Futbol Federasyonu'na 10'ar milyon Avroluk ağır bir tazminat ödenecek.

5. FORMÜL: Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor bu sezon ligden men edilecek. Gelecek sezon ise Bank Asya'da top koşturacak.