Hakan TARHAN/İSTANBUL, () - ULUSLARARASI Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air'ın İstanbul ayağında erkeklerde Belçikalı Seppe Smits, kadınlarda ise ABD'li Ty Walker birinciliği elde etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maslak Yerleşkesi'ndeki stadyumda kurulan 42 metre yüksekliğinde ve 125 metre uzunluğundaki rampada gerçekleştirilen organizasyonu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar ile TKF Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda sporsever izledi. 22 ülkeden 43 sporcunun katıldığı organizasyonda, erkeklerde birinciliği Belçikalı Smits elde ederken, İsviçreli Jonas Boesiger ikinci, ABD'li Brandon Davis ise üçüncü oldu. FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air tarihinde ilk defa İstanbul'da yarışan kadınlarda ise ABD'li Walker birinciliği kazanırken, İsviçreli Sina Candrian ikinci, Hollandalı Cheryl Maas ise üçüncü sırada yer aldı.

Final yarışlarının ardından rampa önüne kurulan stantta düzenlenen ödül törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, kadınlarda birinciliği kazanan Walker'a ödülünü verdi. Kılıç, birincilik elde eden sporcularla hatıra fotoğrafı da çektirdi.