Türkiye'ye gelen ilk Arjantinli futbolcu olan Osvaldo Nartallo yeniden Türkiye'de. Ama bu kez futbol için değil oğlunun Türkçe sevdası için geldi...

Bu yıl 9.su yapılan Türkçe olimpiyatlarının birbirinden renkli konukları arasında Arjantin'den tanıdık bir isim de var: Brian Ariel Nartallo... Onu Türkiye'ye gelen bin Türkçe çocuğundan ayıran özellik ise bir dönem yolu Türkiye'ye düşmüş olan bir futbolcunun oğlu olması... 1993-1994 yılları arasında Beşiktaş'ta forma giyen Ariel'in babası Osvaldo Nartallo aradan geçen yıllara rağmen Türkiye'yi de Türkçe'yi de unutmamış.

Futbol hayatı bitip ülkesine Arjantin'e döndükten katıldığı bir kitap fuarında Türk öğretmenlerle tanışan Beşiktaşlı eski futbolcu, bu ülkede bulunan Herkül Türk Koleji'ne çocuğunu kaydettirmiş. Çocuğunun başarılı ve disiplinli bir eğitim almasını sağlamak için böyle bir karar alan Nartallo, Ariel'le birlikte unuttuğu Türkçeyi yeniden öğrenmeye başlamış. Oğluna Ankara ve İstanbul'u gezdiren (Nartallo bu iki şehirde futbol oynamıştı. Beşiktaş'tan sonra o dönem birinci ligde olan Ankara takımı Petrol Ofisi'nin de formasını giymişti.) Arjantinli yıldız Türkiye'yi çok sevdiğini Türk Okulları'nın eğitiminden çok memnun olduğunu söylüyor. Aslında oğlu Ariel de Türkiye'ye yabancı değil. Çünkü Nartallo Petrol Ofisi Spor'da futbol oynarken Ankara'da doğmuş. Şimdi ise olimpiyat için geldiği ülkemizde Volkan Konak'ın sevilen türküsü "Cerrahpaşalı"yı okuyor. Dinleyenleri de kendine hayran bırakıyor.

TÜRKİYE'DE ÇALIŞMAK İSTERİM

"15 yıl sonra Türkiye'yi çok gelişmiş ve değişmiş buldum. Türk futbolu da iyi bir seviyeye geldi. " diyen Nartallo 1993-1994 sezonunda Beşiktaş'ta forma giyen ve Türkiye'ye gelen ilk Arjantinli futbolcu olma özelliğini taşıyor. Türkiye'den sonra futbol yaşamına İspanya ve Arjantin'de devam eden oyuncu şimdilerde antrenörlük yapıyor. Peki Türkiye'ye yeniden dönmeyi düşünüyor mu? Bu soruya cevabı da oldukça net:" "İlerde Türkiye'de antrenör olarak çalışmak isterim".

OĞLU GİBİ O DA TÜRKÇE KONUŞUYOR

Eğer Nartallo'nun dileği gerçekleşir ve yeniden Türkiye'e gelerek antrenörlük yaparsa yabancılık çekmeyeceğini söylemek abartılı olmayacak. Çünkü kendisiyle röportaj yapan gazetecilere Türkçe cevaplar verecek kadar Türkçe konuşabiliyor.

GÜL'E ARJANTİN FORMASI GETİRDİ

9. Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen 130 ülkeden bini aşkın öğrenciyle birlikte Nartallo da Çankaya Köşkü'ne çıkarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kabulünde bulundu. Kabulün sonunda Japonya'dan gelen bir kız öğrenci Cumhurbaşkanı Gül'e mini samuray kılıcı hediye ederken Nartallo da yanında getirdiği Arjantin Milli Takımı formasını Gül'e verdi.

BEŞİKTAŞ'I HER GÜN ÖZLÜYORUM

Osvaldo Nartollo siyah beyazlılarda uzun yıllar top oynamasa bile attığı gollerle Beşiktaş tarihinin unutulmazları arasındaki yerine aldı. Taraftar kadar o da Beşiktaş'ı unutmamış olacak ki uzatılan her mikrofona "Beşiktaş'ı seviyorum" diyor. Beşiktaş'ın maçlarını takip ediyor, sonuçlara bakıyor. Faceebook profilinde Beşiktaş formalı resimlere yer vermiş, binlerce Beşiktaşlı arkadaş listesine de sahipmiş ama birileri hesabını ele geçirmiş. Şimdilerde yeni hesabında da aynı resimleri bulmak ta onun adına Beşiktaşlılar tarafından açılan hesapları görmek de mümkün.

BİR SEZONDA 13 GOL ATTI

Türkiye'de iki takımda forma giyen Nartallo ilginç futbol tarzı ve uzun saçları ile dikkat çeken bir oyuncuydu. Beşiktaş'ta 8 numaralı formayla çıktığı 37 maçta 10'u ligde olmak üzere 13 gol attı. Sezonu Feyyaz Uçar'dan sonra, Oktay Derelioğlu ile beraber takımın en golcü ikinci futbolcusu olarak tamamladı. Ancak sonraki yıl Beşiktaş'la yolları ayrıldı ve Petrol Ofisi Spor Kulübü'ne transfer oldu. Bir yıl sonra ise İspanya takımlarından Granada CF'ye transfer oldu. Daha sonra Kolombiya ve Meksika'da top koşturan oyuncu ülkesine döndükten sonra 2003 yılında faal futbol hayatına son verdi.

UNUTAMADIĞI GOLLER

Nartallo Trabzonspor'u 7-1 yendikleri maçta attığı golü ve Fenerbahçe'ye attığı tüm golleri unutamadığını ifade ediyor. 1994 yılında İnönü stadında Galatasaray ile oynanan Türkiye Kupası maçını unutamıyor. Siyah beyazlılar geriye düştükleri maçı 3-2 kazanarak kupanın sahibi olmuştu.

Zaman zaman kaçırdığı gollerle saç baş yolduran Nartallo yine de Beşiktaş'lı taraftarların unutamadığı isimlerden biriydi. Bunu da ünlü oyuncu başından geçen bir olayla anlatıyor: "Siyah beyazlılardan ayrılıp Petrol Ofisi'ne transfer olduktan sonra İnönü'de çıktığım ilk maçta Beşiktaş tribünlerinden ismimin haykırılmasını hala unutamam".