Ankara 10’uncu Aile Mahkamesi, Antalyasporlu futbolcu Kerem Şeras’a, eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle 6 ay süreyle evine ve çocuğuna yaklaşmama cezası verdi. Mahkeme Başkanı Mustafa Ateş, kararında, “Bir daha döversen tutuklarım” uyarısında bulundu.
ANTALYALI futbolcu Kerem Şeras’ın eşi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, eşinin Antalya’daki evlerinde kendisini tekmeleyerek dövdüğünü belirterek, şikayette bulundu. Şikâyet dilekçesinde şu iddialar yer aldı: “Boşanmış olduğum eşim Kerem Şeras’la 2004’te tekrar evlendik. Bu evliliğimizden 3.5 yaşında bir çocuğumuz var. Eşim, aramızda çıkan tartışmalarda bana, sık sık şiddet uygulamaktadır.

Son olarak Antalya’daki evimizde tekmeleyerek ağır şiddet uyguladı ve yaralanmama sebep oldu. Dayak olayından sonra uçağa bindirip Ankara’da yaşayan ailemin yanına gönderdi. Halen beni tehdit eden ve şiddet uygulayan kocamdan şikâyetçiyim.”

Adli Tıp Kurumu’na sevk edilen kadına şiddete uğradığı, vücudunun çeşitli yerlerinde geniş çaplı ekimozlara rastlandığını belirten rapor verildi. Savcılığın talebini değerlendiren Ankara 10’uncu Aile Mahkemesi Hâkimi Mustafa Ateş, futbolcunun eşi için koruma kararı aldı. 31 Mart tarihli karara göre, futbolcu Kerem Şeras’ın 6 ay süreyle şiddet ve korkuya yönelik davranışlarda bulunmaması, eşinin ve diğer aile bireylerinin eşyalarına zarar vermemesi, iletişim araçlarıyla eşini rahatsız etmemesi, alkollü veya uyuşturucu kullanıp konuta yaklaşmaması gerekiyor. Kerem Şeras, karara uymazsa, hakkında tutuklama kararı çıkarılacak.