Serhan Türk, İstanbul-

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray'ı 4-0 yendikleri karşılaşmada önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Shota, karşılaşmaya iyi başladıklarını ifade ederek, "Kırmızı kart ve penaltıdan sonra avantajlı duruma geçtik. Rakip hem 10 kişi kaldı hem de gol yedi. Tabi böylece rakibin planı tamamen değişti. Kesinlikle bunları kimse beklemiyordu ama maçın içinde olan bir olay. Ondan sonra çok pozisyon bulduk. Güzel bir galibiyet oldu. Sonuçta buradan 3 puanla ayrılmak önemli. Bitime 4 hafta kala güzel bir moral bulduk. İnşallah kalan maçlarda maksimum puanı alır ve hedefimize ulaşırız. Maçın anahtarı kırmızı karttı. Aslında çok pozisyon bulduk. Tabi bunda en büyük etken Galatasaray'ın çok erken 10 kişi kalmasıydı. Ancak biz de iyi oynadık. 10 kişiye karşı bile bu kadar pozisyon bulmak kolay değil" şeklinde konuştu.

Kasımpaşalı futbolcu İlhan Eker de üst sıralardan kopmamak hedefiyle çıktıkları maçta iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Çok iyi hazırlanmıştık. 11'e 11 oynansa bile bizim lehimize sonuçlanacağına emindim. Bizim için iyi bir maç oldu" dedi.

Oscar Scarione ise önemli bir galibiyet aldıklarını ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçının ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'a sert eleştirilerde bulundu. Mancini, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'a yönelik, "Türkiye'deki en iyi hakem bu hakemse, çok büyük bir problem vardır diye düşünüyorum" dedi.

Teknik direktör olarak, alınan kötü sonucun sorumluluğunu üstlendiğini belirten Mancini; "Rotasyonlar, oyuncu değişiklikleri, o oynadı bu oynamadı... Burada bir suçluluk ve sorumluluk varsa kendi üzerime alıyorum. Normalde hakemler hakkında konuşmayı sevmem, bugün de konuşmak istemezdim ama bugün maça bizim açımızdan olumsuz anlamda damga vuran bir hakem vardı. Sneijder'e vurulan dirseğin karşılığı kırmızı kart olmalıydı. Hakem, ne yazık ki takdir hakkını hep diğer taraftan yana kullandı ama burada bir başarısızlık varsa bir hoca olarak bütün sorumluluğu alıyorum. Çünkü çıkacak 11, kim oynayacak veya oynamayacak, hepsinin kararını ben veriyorum. Eğer bir sorumlu varsa tek sorumlu benim. İlk gol öncesinde Semih'e yapılan yüzde 100 bir faul vardı. Verilmeyen faulün ardından penaltı ve kırmızı kart geldi. Maçı onun değiştirdiğini düşünüyorum. Hakemin kötü bir yönetim gösterdiğini düşünüyorum. Hakem takdir hakkını diğer taraftan yana kullandı ve maçı orada koparttı. Ondan sonra uzun süre Kasımpaşa gibi önemli bir takıma karşı 10 kişi oynadık. İster istemez alan bıraktık ve toparlamamız zor oldu. Anlayamadığım bir şey var. Çarşamba günü kupa karşılaşması oynadık, ardından bugün maça çıktık. İster istemez bazı oyuncuları dinlendirmeniz gerekiyor. Bu tip bir değişiklik yaptık. Bundan ziyade futbolu iyi oynayan ve önemli bir Kasımpaşa takımına karşı oynuyorsunuz ve 10 kişi kaldığınızda 80 dakika kolay olmuyor. Buna rağmen 1-0 iken Umut ile önemli bir pozisyona girdik. Orada pas verme şansı olsaydı skoru 1-1'e getirebilirdik. Belki maçı toparlama şansımız olacaktı. Bursaspor maçına göre 3 değişiklik var ama o müsabakayı kazanan takım aynı. Sadece cezalı Burak'ın yerine Berk'i koyduk ama Melo, Ceyhun, Sabri ve Selçuk'uyla kadro yine aynıydı.

Devre arasında yaptıkları çalışmaların ikinci yarının başındaki maçlarda karşılığını verdiğini ifade eden Mancini, Galatasaray'da sonrasında girdikleri yoğun tempoya uygun oyuncu kadrosu bulunmadığını belirterek, "Diğer takımlarla kıyasladığımızda 8 maç daha fazla oynadık. Aslında baktığımızda hemen hemen hep aynı oyuncular forma giyiyor. Çünkü 20 çok üst düzey futbolcumuz yok. İster istemez arkadaşlarımızın bazıları yorgun olabiliyor. Yapılan çalışmaların ikinci yarıya yansımadığı ve oyun karakteri olmadığı yönündeki eleştirilere katılmıyorum. Bence oyuncularım yapılması gereken şeyleri saha içinde uyguluyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Sabri Sarıoğlu, Spor Toto Süper Lig'de 4-0 yenildikleri Kasımpaşa maçını yöneten hakem Cüneyt Çakır'ın verdiği kararlarla gülünç duruma düştüğünü belirtti. Sabri, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, aldıkları mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını ifade ederek; "Kasımpaşa karşısında hiç beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Maçın başında 10 kişi kaldık. Kasımpaşa, iyi bir ekip. Bu takıma karşı 85 dakika 10 kişi oynamak zordu. Elimizden gelen bütün mücadeleyi gösterdik. Pozisyonlar da bulduk ama olmadı. İkinci yarı da fizik olarak biraz daha düştük. Çünkü çarşamba günü Türkiye Kupası'nda zorlu bir maç oynadık. O karşılaşmadan sonra bu maçı neden bugün oynadığımız düşündürücü. Hakemin bir takımın kaderini bu kadar belirlememesi lazım. Bir de Dünya Kupası'na göndereceğimiz bir hakem. Çok gülünç duruma düştü. İnşallah kendisini en kısa sürede toparlar. Çünkü Türkiye'yi temsil edecek. Orada da böyle maç yönetirse, bu tip organizasyonlarda Türk hakemlerinin maç yönetmesi son olur. Bunun arkasına sığınmıyoruz. Takım arkadaşlarım elinden gelen her şeyi yaptı. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. İnşallah en kısa zamanda kendimizi affettiririz." dedi.

Geçen seneye göre kötü oynadıklarını söyleyen Sabri Sarıoğlu, "Geçen sene 10 kişi kalınca maç çevirdiğimiz oldu. Bulduğumuz pozisyonları değerlendiriyorduk. Bu maçın ikinci yarısının başında Umut Bulut ile bulduğumuz bir pozisyon vardı ama olmadı. Her futbolcu gol kaçırabilir. Umut kardeşimin niyetinden asla şüphe etmem. Bu sene ise istediklerimiz olmuyor. Ligi en iyi şekilde bitirip, nerede hata yaptığımızın muhasebesini yaparak, yeni sezonda daha iyi nasıl olacağımızı düşünmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı formayla ilk kez Süper Lig'de ilk 11'de sahaya çıkan genç oyuncu Berk İsmail Ünsal da "Maçı kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Böyle bir mağlubiyeti hiçbirimiz beklemiyordu. Taraftarlarımızdan özür dileriz. Kendimizi en kısa sürede affettireceğiz" diye konuştu.

ST(MA)