Igor Tudor: "Mükemmel bir takım olacağız"

"Taraftarın yerinde olsam, aynı tepkiyi gösterirdim"

"Oyuncu gönderme gücüm yok"

"Galatasaray'ı çalıştırmak için yeterliyim"

"Sneijder'i göndermek ortak kararımızdı"

Galatasaray'ın Östersunds ile 1-1 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettiği maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Türk Telekom Stadyumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Çok üzgün olduklarını vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, "Oyuncularım iki maçta da çok istediler ama olmadı" şeklinde konuştu. 
"TARAFTARIN YERİNDE OLSAM, AYNI TEPKİYİ GÖSTERİRDİM"
Taraftarların istifa tezahüratlarının hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulunan Tudor, "İstifa etsem hoşunuza gider herhalde! Ben de taraftarın yerinde olsam, aynı tepkiyi gösterirdim. Hoca olarak elimden gelenin en iyisi yapmaya çalıştım. Herkes istediği pozisyonda oynadı ama ne olursa olsun taraftar haklı. Taraftara bu masal gibi gelecektir. Ne yazık ki Avrupa'dan elendik" dedi. 
Oyuncularına "Elinizden geleni yaptınız" dediğini ifade eden Igor Tudor, "Onlara kafalarını kaldırarak, dik durarak bu stattan çıkmalarını söyledim. Yeni bir takım kuruyoruz. Geçtiğimiz iki sezona bakarsak Galatasaray, hak etmediği yerlerde bitirdi. Onun için 10'a yakın oyuncu gönderdik. Yeni bir takım oluşturduk. Yeni aramıza katılan arkadaşlar var. İki üç hafta çalışarak Gomis ve Belhanda'dan maksimum performans alamayız. 5-6 antrenmandan sonra Belhanda'yı oynatmak iyi bir şey değil. Ama oynatmam gerekiyordu. Daha aramıza 4-5 oyuncu katılacak. Ciddi bir takıma karşı oynadık. Bu turdaki en ciddi takımla oynadık. Tabiiki de Galatasaray'ın rakibi olabilecek bir takım değildi. Bunlar bahane değil" açıklamasında bulundu. 
"OYUNCU GÖNDERME GÜCÜM YOK"
Hırvat çalıştırıcı, "Benim üzerimde başkan ve sportif direktör var. Ben sonra geliyorum. Benim oyuncu gönderme gücüm yok. Geçen sene kurmadığım bir takıma geldim. Bu sene şu anda yeni bir takım oluşturuyoruz. Yeterli zamanımız olmadı. Bir anda 10 oyuncuyu getirmek kolay değil. İlerleyen maçlarda Belhanda ve Gomis'i görecekler. Yeni arkadaşlar da aramıza katılacak. Bu bahane değil. Ben özür diliyorum. Ama içinde bulunduğumuz durum bu" dedi. 
"MÜKEMMEL BİR TAKIM OLACAĞIZ"
Bu sene yeni bir takım kurduklarını tekrarlayan Igor Tudor, "3 oyuncu getirdik. Bu 3 oyuncudan Maicon oynayarak geldi. Mariano aramıza katıldı. Yeni takımdan maçta bir kişi hazırdı. Şu anki realite bu. 7 antrenman yapıp, çıkarttığımız durum bu. Yeni bir takım kurarken, dikkatli olmalısınız. Oyuncuları bir tek siz istemiyorsunuz. Hemen takıma katamazsınız. 4-5 oyuncunun transferi ile mükemmel bir takım olacağız" diye konuştu. 
"GALATASARAY'I ÇALIŞTIRMAK İÇİN YETERLİYİM"
"Galatasaray'ı çalıştıracak yeterliliğiniz var mı" sorusuna yanıt veren Tudor, "Bunun yorumunu ben yapmamam. Belki kötü bir hoca olduğumu düşünebilirsiniz. Bunu sadece sonuca bağlamamak lazım. Bahanesi yok. Ne konuşsam burada toz gibi kalacak. Bunların hepsi bahane. Ama biri çıkar der ki hoca doğru söylüyor. Şu an oynadığımız maç yanlış zamanda geldi. Bunları bahane olarak görmeyin. Ama göreceksiniz ki Galatasaray çok güzel bir takım olacak. Yenerse iyi, yenilirseniz kötü hocasınız. Bu böyledir. Gerçekten çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. 
"SNEİJDER'İ GÖNDERMEK ORTAK KARARIMIZDI"
Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder'in takımdan gönderilmesiyle ilgili konuşan Tudor, "Bu ortak kararlardan biriydi. Başkan, sportif direktör ve benim aldığım bir karardı" dedi. 
Bütün sorumluluğu üstüne aldığını vurgulayan Tudor, "İstifa kelimesi ile sorumluluk kelimeleri farklı" diye konuştu. 
Igor Tudor son olarak elenmelerinden dolayı transfer politikalarında herhangi bir değişiklik olmayacağını söyleyerek, görüştükleri futbolcularla ufak detayların kaldığını ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------
-Igor Tudor açıklamalar
-Basın toplantısından detaylar

HABER-KAMERA: SERHAN TÜRK - İSTANBUL, ()