Galatasaray, futbol şubesinde birçok sorunu bir arada aşmaya çalışırken, sarı kırmızılı ekibin bu dönem yaşadığı ender olumlu gelişmelerden biri de Aureilen Chedjou oldu.



Sezon başında teknik direktör Cesare Prandelli takım planlaması yaparken, geçen yıldan kendisine ulaşan tüm raporlarda takımın yabancı stoperleri Dany ve Chedjou'nun gönderilmesi gerektiği bildirildi. Dany güç bela gönderilirken, Chedjou'ya da gitmesi yönünde baskılar yapıldı. Geçen yıl sarı kırmızılı takımda hemen hiçbir maçta bekleneni veremeyen, üstüne Dünya Kupası'nda ülkesi Kamerun ile formasını giyerken de formsuzluğunu sürdüren Chedjou, Sarı kırmızılı kulübün belası olarak görülüyordu.



Galatasaray'ın profesyonel futbol çalışanları Chedjou'yu gönderebilmek için birçok Avrupa Kulübü ile temaslarını sürdürdü ve Kamerunlu oyuncunun gönderilmesi için bonservis ücretinde 2 milyon euro zarar edilmesi bile göze alındı. Ne var ki Chedjou'ya alıcı çıkmadığı gibi sarı kırmızılı ekipten kazandığı yılda 2.2 milyon Euro'yu da hiçbir kulüp Chedjou'ya vermiyordu.



Kamerunlu oyuncunun belinden rahatsız olduğu ve hiçbir zaman Fransa'da oynadığı üstün performansa ulaşamayacağı iddiaları da gündeme gelirken, Chedjou'nun sarı kırmızılı ekibin hazırlık kampında olup olmayacağı da tartışma konusuydu. Chedjou bu dönemde hiçbir olumsuz çıkış göstermedi, kırgınlığını belli etmedi ve çalışmalarını sürdürdü.



Sarı kırmızılı ekip ligde henüz 2 maçta gol yemedi. Lig öncesinde oynanan Süper Kupa Finali'nde geçen yılın en golcü takımı olan Fenerbahçe'de normal süresi 0-0 biten maçta sarı kırmızılı ekibe gol atamazken, Chedjou sahanın yıldızı idi. Chedjou'nun Fenerbahçe maçında gösterdiği performans sarı kırmızılı kulüpte kalmasını sağlarken, Prandelli'nin transfer politikasını bile değiştirdi.



Galatasaray Yönetimi, Güney Amerika'da stoper arayışlarını sürdürürken 8-10 milyon arasında bonservis talepleri ile karşı karşıya kalıyordu. Chedjou'nun dirilişi ile Galatasaray yeni bir transfer harcamasından kurtuldu. Anderlecht maçında da takımının en iyilerinden olan Kamerunlu savunmacı maçın son dakikasında Burak Yılmaz'a yaptığı mükemmel asist ile sarı kırmızılı taraftarların yeni kahramanı oldu.