Kadir Çetinçalı, İstanbul-

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda zayıf rakibi Balçova Yaşamspor'u 9 -1 yenerken, maçın önemli notları arasına 6. golü atan Sinan Gümüş'ün gözyaşları girmişti.

Sinan Gümüş 20 yaşında ve ilk kez resmi bir maçta Galatasaray formasını giydi ve maç içinde kritik önemde bir gol olmamasına rağmen gözyaşlarına hakim olamadı. Çünkü tepeden tırnağa Galatasaraylı olan gurbetçi bir ailenin umudu olan Sinan Gümüş, bu golü ailesine ilk hediye olarak gönderiyordu.

Sinan Gümüş sezon başı transfer döneminde bonservis bedelsiz olarak Almanya'nın Stutgart Kulübü'nden transfer edildi. Kariyer idealini Galatasaray olarak gördüğü için kulübü ile tüm baskılara rağmen sözleşme yenilemedi. Ve transfer fiyaskolarıyla anılar Ünal Aysal döneminin belki de gelecekte en doğru hamlelerinden biri olarak anılacak. Son dönemlerde savurgan transfer hamleleriyle dikkati çeken Galatasaray, Sinan'ı sıfır bonservis bedeli ile transfer etti. Transfer döneminde Sinan Gümüş'ü Kasımpaşa'da renklerine katmak istedi ve yoğun girişimlerde bulundu. Ancak Sinan Gümüş Galatasaray'da ısrarcıydı ve dönüp bakmadı bile.

Sinan, Prandelli döneminde de antrenmanların gözdesi durumundaydı. Nedense bir türlü kadroya giremedi. A2 Takımı'nda hemen her maç önemli katkı sağlayıp gollerini atmaya devam eden Gümüş 9 gol kayditti. Galatasaray'ın Scout ekibi şefi Emre Utkucan'ın buluşu olan Sinan Gümüş, her antrenmanda disiplinli ve özverili çalışması ile dikkati çekiyor. A2 Takımı'nda oynamasını sorun etmeyip, "Bana da sıra gelecek, çalışmaya devam etmeliyim" diyerek performansını katlıyor. Ve bu özverisinin ilk karşılığını aldı. Hamza Hamzaoğlu görev verince, Türkiye Kupası maçında da olsa sarı-kırmızılı formasıyla ilk golünü attı ve üstün top tekniği ile adam eksiltme özelliklerini biraz olsun kanıtlamış oldu.