Hasan KIRMIZITAŞ/GAZİANTEP,()-

TRİBÜNLER BOŞ
GAZİANTEPSPOR ile Beşiktaş arasındaki karşılaşmada passolig uygulaması nedeniyle tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Tribünlerin önemli bölümünün boş olduğu stadyuma gelen taraftarlar ise gönül verdikleri takımlarını desteklediler.
57'NCİ KARŞILAŞMA
Beşiktaş ile Gaziantepspor, Spor Toto Süper Lig'de 57'nci kez karşı karşıya geldi. Beşiktaş'ın, Gaziantepspor ile oynadığı lig maçlarında 27-11 galibiyet üstünlüğü bulunuyor. 18 maçta eşitliğin bozulmadığı karışlaşmalarda Beşiktaş'ın 87, Gaziantepspor'un ise 49 golü bulunuyor. Gaziantepspor geçen yıl kendi sahası ve deplasmanda oynadığı karşılaşmalarda Beşiktaş'a mağlup olmuştu.
BEŞİKTAŞ'TA 6 SAKAT
Beşiktaş, zorlu karşılaşmaya 6 futbolcusunu sakat olduğu için Gaziantep'e getirmedi. Siyah beyazlı takımda sakatlıkları devam eden Demba Ba, Mustafa Pektemek, Veli, Sivok, Cenk Gönen ve Uğur Boral oyşnamadı. Bu arada tedavisi tamamlanan Oğuzhan Özyakup ise hem kafilede hem ilk 11'de yer aldı.
GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE
Karşılaşma öncesi iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşanması nedeniyle Kamil Ocak stadyumu çevresinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Müsabaka nedeniyle stadyumda 1095 polis ile 375 özel güvenlik görevlisi önlem aldı.
241 BASIN MENSUBU
Gaziantepspor ile Beşiktaş arasındaki mücadeleyi akredite yaptıran 241 basın mensubu takip etti.
TARAFTAR DERNEĞİ AÇILDI
Beşiktaş Kulübü ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, karşılaşmaran öncei Gaziantep Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği'nin açılışına katıldı. Aphmet Nur Çebi, Sarıgüllük Mahallesi'ndeki dernek açılışından sonra stadyuma geçti. Çebi, karşılaşmayı Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ile birlikte izledi.