Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu, Gaziantepspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas’a hem destek verdi, hem de taraftarlarla polemiğe girmemesi için uyarıda bulundu.
    UEFA Ligi ön eleme rövanş maçında Kamil Ocak Stadı’nda Belarus ekibi FC Minsk ile oynanan ve Gaziantepspor’un 4-1’lik üstünlüğüyle sona eren maç sonrası Teknik Direktör Tolunay Kafkas’ın açıklamaları gündeme damga vurmuştu.
    Bunun üzerine basın açıklaması yapan Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu, FC Minsk maçında tribünlerin büyük bir bölümün boş kalmasının kendilerini de üzdüğünü ifade etti.
    Karakuzulu, şu değerlendirmeyi yaptı:
    “Açıkçası ben stadın FC Minsk maçında bu kadar boş olacağını tahmin etmiyordum. Gaziantepspor uzun bir aradan sonra Avrupa’da ilk maçına çıkıyor ama kimse maça gelmiyor. Bu bizlere, Gazianteplilere asla yakışmıyor. Şehrimizin ismi tüm Avrupa’da yayılıyor, daha bundan güzel ne olabilir. Stada gelmeden önce beklentim stadının dolu olmasa da büyük bir bölümünün dolu olacağı yönündeydi. Ama stada geldiğimde gördüğüm manzara sadece takımımızı değil, bizleri de üzmüştür. Hatta kulüp başkanımız İbrahim Kızıl beyle maçta ayaküstü bunu tartıştık, neden taraftar maça gelmiyor diye. Tabii maçtan sonra hocamızın bazı tepkileri olmuştur, hocamıza kısmen yerlerde hak vermemek mümkün değil. Sanayi şehiriyiz, marka şehiriz, kültürel miraslarımız var yani o kadar imkanlara sahip bir şehirde bu takımın maçlarında stadı dolduramıyorsak ayıp bize. Ayrıca hocamızın bazı taraftarlardan hoşnut olmadığını beyan etmiş. Hangi taraftarlardan hoşnut olup olmadığını bilmiyoruz ama taraftarlarla fazla polemiğe girmemesini tavsiye ediyorum. Yoksa Tolunay hocamızın, şahsiyetine, insanlığına, adamlığına ve hocalığına kimse tek laf edemez.”

    NELER YAPABİLİRİZ
    Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu, neler yapılması konusunda fikirlerde bulunurken sözlerine şöyle devam etti:
    “Neler yapabiliriz dernek yönetimimle bunu tartışıyoruz. Bunu hatta kulüp başkanımız İbrahim Kızıl beye de aktardım. Biz dernek olarak elimizden geleni yapmaya hazırız ve yapıyoruz da. Bu kombine satışları konusunda dernek olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Hiçbir karşılık beklemeden sadece kulübümüze katkımız olmak şartıyla kombine satışlarına katkıda bulunabiliriz. Çünkü derneğimizin geniş bir üye kitlesi var ve şu anda bizim satmamıza rağmen derneğimize çok sayıda müracaat olmuştur. Bu konuyu önümüzdeki günlerde sayın başkan İbrahim Kızıl ve Asbaşkan Mehmet Kızıl beyle görüşeceğim.”

    FABRİKANDA ÇALIŞAN İŞÇİNE BİLET ALIP MAÇA GÖNDEREBİLİRSİN
    Karakuzulu, önemli bir konuya da değinerek şunları söyledi: “Her şey Gaziantepspor içinse, herkesin elini taşın altına koyması lazım. Bu takıma bir katkı sunamıyorsan bilet alarak katkıda bulunabilirsin. Özellikle bu kentin sırtından geçinenler, ortaya çıkarak Gaziantepspor’a gereken desteği sağlasınlar. Mesela Perşembe akşamı fabrika sahipleri ve marka iş adamlarımız fabrikasında çalışan işçilerine bilet alarak maça gelmelerini sağlayabilirler. Bu zor bir iş değildir.”