GÖZTEPE Teknik Sorumlusu Mehmet Aurelio, geçen hafta Samsunspor deplasmanında alınan 2-1’lik yenilginin ardından Boluspor karşılaşmasına sürpriz on birle çıktı. Brezilya asıllı Türk çalıştırıcı cezalılar Emre’nin yerine Serkan’a, Gökhan Karadeniz’in yerine Leroy George’a ve Kerem’in yokluğunda da Hakan Barış’a şans verdi. Aurelio, takımın değişmez ismi olan orta saha oyuncusu Alexandre Cleyton’ı ise 18 kişilik kadroya almadı. Samsun’da on birde görevlendirdiği Sambacı’yı tribüne gönderen Aurelio, genç Salim’i ise on bire monte etti. 19 yaşındaki futbolcu sarı-kırmızılı formayla ilk defa seremoniye çıktı. Salim daha önce sezonun ilk yarısında Denizlispor, 1461 Trabzon, Boluspor ve Alanyaspor maçlarının yanı sıra 2 hafta önceki Karşıyaka derbisinde oyuna sonradan dahil olmuştu.
Göztepe’de Belçikalı golcü Björn Vleminckx de 2 karşılaşma sonra kafileye dahil oldu. Tecrübeli forvet en son sarı-kırmızılıların deplasmanda 2-1 mağlup olduğu Adana Demirspor müsabakasının kadrosuna girmişti. Besara da yabancı statüsü yüzünden tribüne gönderilen diğer bir isim oldu. Surninam asıllı Hollandalı kanat oyuncusu Leroy George da 25. haftadaki Kayseri Erciyesspor maçının ardından 4 hafta sonra on birde görev aldı. Sakatlığı nedeniyle 2 maçtır takımdan ayrı kalan orta saha Özgür İleri de yedek kulübesinde karşılaşmaya başladı.
Karşıyaka mücadelesinde çirkin ve kötü tezahüratta bulunan 10 bin 499 taraftar Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından passolig kartlarının bloke edilmesi nedeniyle Boluspor maçını stattan izleyemedi. Yaklaşık 500 sarı-kırmızılı futbolsever takımlarını yalnız bırakmadı.