Ercan ATA - GROSSETO-() (fotoğraflı)

İtalyan polisi ve askerleri U20 Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda güvenliği en üst seviyeye çıkardı. Sporcuların tüm ulaşımını polis ve askerler sağlıyor.
İtalya'nın Grosseto kentinde devam eden U20 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda güvenlik alarmı. İtalyan polisi ve askerlerin sayısı artırıldı. 47 ülkeden 1180 sporcunun katıldığı şampiyonada polis sporcuların kaldığı konaklama alanını adeta kuşattı. Sporcuların yarışma alanlarına gidiş gelişlerde kullanılan otobüsler polis ve askeriyeye ait. Şoförler, asker veya polisten oluşuyor. Resmi araçlarla yapılan transferlerde akreditasyon kartları kontrol edilirken, her kafileye sivil polis ve asker eşlik ediyor. Hava jet üstü yakınında bulunan konaklama tesisleri nedeniyle alınan güvenlikte, kafilelerin tek başına şehre gitmelerine izin verilmiyor. Grosseto şehrine 12 kilometre uzaklıkta olan konaklama tesisinde adeta kuş uçurulmuyor. Sivil, üniformalı asker ve polislerin yanında ayrıca gönüllü kartları takan polis ve askerler sporcuları adeta güvenlik duvarı ile ördüler.
KAFİLELER MEMNUN DEĞİL
47 ülkenin katıldığı şampiyonada kafileler kalınan yerden şikayetçi olurken, internetin odalarda olmaması ve şehre sadece asker veya polis araçları dışında ulaşım olmaması tepkilere neden oldu. Sporcular, yoğun güvenlik ve yasaklara tepkisini, 'Yarışmaya mı geldik, yoksa askere mi belli değil' ifadeleriyle gösteriyorlar.