Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakipleri Benfica’nın zorlu bir takım olduğunu belirterek, “Öncelikli hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne kalabilmek ama olmazsa Avrupa ligine kalabilmek. Umut ediyorum ki turu geçen taraf biz oluruz.” dedi.
Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 23-30 Temmuz tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleşecek Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları’nın açılış ve kapanış törenlerinin Avni Aker Stadı’nda yapılacak olmasından Benfica ile karşılaşacakları ikinci maçı İstanbul’da oynayacaklarını söyledi. Yener, şöyle konuştu: “Şanda stat sadece bu organizasyon için düzenlenmiş durumda. 31 Temmuz’da oyunlar için yapılacak olan kapanış töreninden sonra 3’ünde yapacağımız maça stadın yetişmesi mümkün değildi. Çünkü yetkililerle yaptığımız görüşmede, bunun yetişmesinin mümkün olmayacağı belirtildi. Bu nedenle UEFA’ya bildirdiğimiz ikinci stat olan Atatürk Olimpiyat Stadı’nda maçı oynamak zorunda kaldık. Gerçekten bu bizi bir ölçüde de üzdü. Burada taraftarlarımızı bu maçı canlı seyretmekten mahrum etmiş olmak bizi gerçekten çok üzdü. Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yaptığımız bu değişiklik nedeniyle taraftarlarımız bizi anlayışla karşılayacaktır.”
İstanbul’daki taraftarların da takımı orada yalnız bırakmayacağına inandığını dile getiren Yener, “ Bir sloganımız var, ‘Bize her yer Trabzon’ diye. Bunu İstanbul’da da bir kez daha sergileyeceğiz. Taraftarlarla yaptığımız kombine kart sözleşmelerinde, “Kombine kartlar sadece Trabzon’da geçerlidir” diye bir hüküm var. Yeni şiddet yasasıyla ilgili bazı hükümlerde buna engel. Kombine kartlar üzülerek söylemek isterim ki, bu maçta geçerli olmayacak.” diye konuştu.
Genel Sekreter Yener, transfer çalışmalarını ilişkini ise şu bilgiye verdi: “Trabzonspor’un kadrosuna katmak istediği yerli oyuncular belki olabilir diye düşündük. Ama şu anda kadromuzun kalitesini düşündüğünüzde katabileceğimiz yerli oyuncuyu bulmakta büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bizim asıl sorunlarımızdan biri bu. Yabancı kontenjanımız şu anda büyük ölçüde sıkıntılı. Çünkü 10 yabancı da bulundursanız bunun ancak 8’ini kadroya alabiliyorsunuz. Bu bakımdan şu anda yabancı transferiyle ilgili bir şey söylemek mümkün değil zaten.”
Yanar, sakatlığı devam eden Murat Tosun’un takımdaki geleceğinin ne olacağına ilişkin soru üzerine, genç futbolcunun Almanya’da tedavi gördüğünü hatırlattı. Yener, “Şu anda futbolcunun sağlık durumu önemli. Tabi ki sağlık sorunlarını aşarsa Murat bizim çok değer verdiğimiz oyunculardan bir tanesi. Şu anda sağlık sorunlarıyla ilgileniyoruz ve o bizi engelliyor.” cevabını verdi.
UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Benfica maçlarını da değerlendiren Yener, “Benfica çok köklü bir takım. Gerek oyuncu kadrosu gerekse bütçesiyle Avrupa da önde gelen kulüplerden bir tanesi. Geçen yıl yarı final oynamıştı. Bu bakımdan zor bir takımla eşleştiğimizi biliyoruz. Öncelikli hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne kalabilmek ama olmazsa Avrupa ligine kalabilmek. Umut ediyorum ki turu geçen taraf biz oluruz.” ifadelerini kullandı.