Durmuş SEVİNDİK-Cenk TOPCU/ ZONGULDAK, () - TÜRKİYE 3'üncü Lig 1'inci Grup takımlarından Zonguldak Kömürspor, sezon açılışı maçında karşılaştığı Bölgesel Amatör Lig takımı Somaspor’u 4-2 yendi. Karşılaşmadan elde edilecek gelir Soma’da maden faciasında ölen işçilerin ailelerine bağışlanacak.
Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Zonguldak Belediye Başkanı CHP’li Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve yaklaşık bin taraftar izledi. Tribünlerde, ‘Kalbimizdesin Soma’, ‘Soma’yı herkes anlar Zonguldak yaşar’, ve ‘ 301 şehidimiz kalbimizdesiniz’ yazılı pankartlar asıldı. SOMASPOR'A BÜYÜK SEVGİ
Bazı taraftarlar karşılaşmayı başlarında baretlerle bazıları da ‘Kalbimizdesin Soma’ yazılı siyah tişortlarla seyretti. Karşılaşmadan önce Zonguldak Kömürspor için kurban kesildi. Somaspor sahaya 'Acımızı paylaştığınız için teşekkürler' yazılı pankartla çıktı. Bu esnada ev sahibi takımın taraftarları Somaspor'u trübünlere çağırarak siyah balon uçurdu. ZONGULDAK KÖMÜRSPOR RAHAT KAZANDI
Maçtan önce Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Zonguldak Kömürspor 1’inci dakikada Suat, 8’inci dakikada Okan’ın golleriyle 2-0 öne geçti. Somaspor ise 26’ncı dakikada Mehmet ve 30’uncu dakikada Serhat’ın golleriyle 2-2 eşitliği sağladı. Maçın 40’ncı dakikasında Serkan Küçük, penaltıdan attığı golle ev sahibi takımı 3-2 öne geçirdi. İkinci yarının 75’inci dakikasında Arda, durumu 4-2 yaptı. Maçın 80’inci dakikasında ışıkların yanmasıyla taraftarlar ilk kez gece maçı seyretmenin heyecanını yaşadı. Maçtan elde edilecek hasılatın Soma'da maden kazasında ölen işçilerin ailelerine bağışlanacak bu anlamlı karşılaşmayı ev sahibi takım 4-2 kazandı.
İYİ NİYETİMİZİN KARŞILIĞINI ALIRIZ
Zonguldak kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Soma faciası gerek kendilerini gerekse Türkiye’yi derinden üzdüğünü belirterek, “Madenci kenti olan Soma’ya hazırlık maçımız için teklifte bulunduk. Onlar da uygun gördü. İyi niyetimizin karşılığını alırız. Güzel bir bağışta bulunuruz. Buradan elde edilecek geliri Soma’da ölen madenci ailelerine bağışlayacağız" dedi.
BU KONULARDA HEP BERABER AĞLIYORUZ AMA DESTEKTE SIKINTI YAŞIYORUZ Zonguldak Kömürspor Teknik Direktörü Cahit Terzi, Soma’da maden kazasında ölen maden işçilerine Allah rahmet diledi. Terzi şunları söyledi: "Centilmence bir maç oldu. İsterdik ki tribünler biraz daha dolsun, duyarlı olsun, bunu gerçekten çok isterdik. Ama maalesef bu konularda biraz eksik davranıyoruz. Hep beraber üzülüyoruz, hep beraber ağlıyoruz, ama desteğe geldiği zaman maalesef bu desteklerde sıkıntı çekiyoruz." Somaspor Teknik Direktörü Necat Gürpınar ise rahmetle 301 şehidi andıklarını söyledi. Gürpınar, şöyle dedi: "İki ilimiz emekçilerin, insanların alın teriyle karınlarını doyurmak için mücadele ettiği kömür madenlerinde canlarını feda etmişlerdir."

FOTOĞRAFLI