Galatasasaray ile ilk anıldığında futbol kamuoyunda yüksek maliyeti nedeniyle "İmkansız transfer" olarak yorumlanan Didier Drogba operasyonunun arkasında büyük bir proje yatıyor.

Sarı-kırmızılı kulübün iki önemli sponsoru Nike ve Türk Telekom "Büyük Drogba Projesi"ni gerçeğe dönüştürebilir. İşte ekonomi literatüründe "Kazan-kazan" olarak adlandırılan operasyonun detayları: Ezeli rakibi Adidas'ın Galatasaray ile süren sözleşmesinin tazminatını ödeyen ve sarı-kırmızılı kulübün yeni forma sponsoru olan Nike, dünya reklam pazarında en önemli yüzlerinden biri olan Drogba'nın Türkiye'ye gelmesini sağlayacak markalardan. Türkiye'de Milli Takım ile anlaştıktan sonra kulüp sponsorluğuna uzun bir süre sıcak bakmayan ve mesafeli yaklaşan Nike, Galatasaray ile anlaştıktan sonra sarı-kırmızılı profesyonellerle Drogba operasyonunu başlattı.

GS NİKE STORE'LAR AÇILACAK

Manchester United ve Barcelona örneklerinde olduğu gibi Galatasaray ile resmi ürünlerin satıldığı mağazaları birer Nike Store'a dönüştürmeyi planlayan ABD şirketi, projeyi Türkiye değil, Hollanda'daki Avrupa merkezine teslim etti. 2012'den itibaren Galatasaray Nike Store olarak hizmet vermesi planlanan Store'ların en büyüğünün önümüzdeki sezon içinde Türk Telekom Arena'da açılacağı ve yeni forma lansmanına kadar da Drogba transferinin bitirileceği iddia ediliyor.

TÜRK TELEKOM DA DEVREDE

Nike'ın Avrupa'daki en önemli reklam yüzlerinden biri olan Drogba, Türkiye'de de aynı şekilde kullanılacak. Ama bu projedeki tek firma Nike değil... Türk Telekom'un da operasyonun içinde yer alacağı ve İngiltere kariyeri boyunca GSM şirketi Orange ile çalışan Drogba'nın Türk Telekom ve/veya Avea'nın reklam projelerinde yer alacağı öğrenildi. Türk Telekom, aynı zamanda Galatasaray'ın forma reklamının ve stad isim hakkının da sahibi.

KİLİT İSİM NEYMAR!

Yeni sezon için hazırlanan formaların lansmanında Drogba'yı sahneye çıkartarak şova hazırlanan Galatasaray, şimdi Chelsea kulübünün Neymar transferini bitirmesini bekliyor. Brezilyalı genç golcü Londra kulübüne imza attığı gün Drogba'ya da Galatasaray yolu açılacak.

YARDIM MELEĞİ
Nike'ın geçen yol Afrika'da AIDS'i ortadan kaldırmaya yönelik yürüttüğü kampanyanın yüzü olan Drogba, Pepsi ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasından kazandığı 4 milyon Euro'yu ülkesinde hastane yapılması için bağışlamıştı. Fildişi Sahili'nde Drogba Vakfı'nı kıran ünlü yıldız, lösemiden hayatını kaybeden çocukluk arkadaşı Stefan'ın hatırasını yaşatmak için sürekli olarak hastanelere bağışta bulunuyor.