İşitme Engelliler Dünya Plaj Voleybolu Şampiyonası, Alanya Belediyesi ve İşitme Engelliler Spor Federasyonu işbirliğiyle, 15-22 Eylül tarihleri arasında Alanya’da yapılacak. Bazı ülkelerden ikişer takımın katılacağı şampiyonaya ortalama bayan ve erkek olmak üzere 75 takım katılacak.
    İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş, İşitme Engelliler Dünya Plaj Voleybolu Federasyonu Teknik Delegesi John Knetzger, Belediye Spor Müdürü Saim Kanlı ve İşitme Engelliler Spor Federasyonu yetkilileri, Şampiyona hakkında bilgi vermek ve görüş-alışverişinde bulunmak için Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu ziyaret etti.
    Toplantıda konuşan İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Aktaş, organizasyonun hazırlıklarına başladıklarını söyledi. Belediye Başkanı Sipahioğlu’na desteklerinden dolayı teşekkürlerini dile getiren Aktaş, “İnşallah yüzümüzün akıyla bu organizasyonu da tamamlayacağız. Dünyadaki işitme engellileri ülkemize çekerek, böylece ülkemizin gizli kalmış kaynaklarını da tanıtmış olacağız.” dedi.
    İşitme Engelliler Dünya Plaj Voleybolu Federasyonu Teknik Delegesi Amerikalı John Knetzger’de, teknik delege olarak Alanya’da olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi. Burada daha önce de şampiyonaların yapıldığını kaydeden John Knetzger, farklı kültürlerden, farklı sporcuların Alanya’ya gelerek spor sayesinde kaynaşmış olacağına dikkat çekti. John Knetzger, Alanya’da tecrübeli, başarılı bir organizasyon olacağına inandığını dile getirdi.
    Nüfus yoğunluğu ve düzenlenen uluslararası organizasyonlara bakıldığı zaman Alanya’nın bir spor başkenti olduğunu belirten belediye Başkanı Sipahioğlu, engelli ya da engelsiz vatandaşları aynı ortamlardan yararlandırarak ortak mutluluğu sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Sipahioğlu, şöyle konuştu:
    “Bu çalışmalar, önümüzdeki yıllara Alanya’nın bir fotoğrafı olarak yansıyacak. Bu fotoğrafı da spor organizasyonlarıyla destekleyerek amacımıza hızla ulaşmaya çalışıyoruz. Bana göre, ortaya koyduğumuz hedefimizi gerçekleştirdiğimiz zaman, ‘herkes için engelsiz Türkiye’ sloganı gelişecek. Buna inanıyorum.”