Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda (EYOF) mücadele edecek olan Judo Milli Takımı son hazırlıklarını tamamladı. Milli takımın hedefi 45 ülkeden 225 sporcunun katıldığı judo branşında en az 5 madalya kazanmak.
    Antrenörler Timur Bizsan, Mustafa Birinci ve Oktay Ayaz yönetiminde 6 erkek ve 6 bayandan oluşan Judo Milli Takımı, yarın başlayacak müsabakalara hazır hale geldi. Son antrenmanını müsabakaların yapılacağı Of Spor Salonu'nda gerçekleştiren judocuların bir hayli istekli ve arzulu oldukları gözlendi. Milli takımın son antrenmanını Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal da izledi ve genç judocularla yakından ilgilendi.

    İYİ BİR GRUP YAKALADIK
    Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, EYOF'da en iyi sonucu alabilmek için mücadele edeceklerini belirterek, "12 kişilik sporcu grubumuzla müsabakalara katılacağız. En az 5 madalya kazanmak istiyoruz. Bu yaş grubunda çok iyi bir grup yakaladık. Geleceği çok parlak sporcularımız var. Buradaki müsabakalarda sporcularımız uluslararası tecrübelerini de arttırmış olacak. EYOF'dan en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz." dedi.

    ANTRENÖRLER 'EN AZ 5' DİYOR
    Milli takımın antrenörleri Timur Bizsan, Mustafa Birinci ve Oktay Ayaz da Başkan Uysal gibi en az 5 madalya alacaklarına inandıklarını belirtiyor. Başarılı antrenörler yaptıkları açıklamada iddialı konuşurken şu ifadeleri kullandılar:
    "İyi hazırlandık. 1.5 yıldır bu şampiyonaya hazırlandık. İyi bir kadromuz var. Buraya katılan tüm ülkeler çok güçlü. Güçsüz ülke yok. Geçtiğimiz ay Malta'da 4 madalya kazanmıştık. Bu sayıyı burada arttırmayı hedefliyoruz. EYOF'dan alnımızın akıyla çıkacağız."

    MİLLİ TAKIM KADROSU
    6 erkek ve 6 bayandan oluşan milli takım kadrosunda şu isimler bulunuyor:
    Bayanlar: 44 kilo Nazlıcan Kılıç, 48 kilo Gülkader Şentürk, 52 kilo Özge Özkan, 57 Kevser Çelik, 70 Mihriban Öner, artı 70 kilo Kübra Kara
    Erkekler: 50 kilo Doğan Karpuzcu, 60 kilo Şahin Biçer, 66 Murat Tektaş, 73 kilo Oğuz Kağan Topal, 90 kilo Mehmet Remzi Kasap, artı 90 kilo Kadir Bingöl.