TOLUNAY KAFKAS: BÖYLE DEVAM EDERSE DEVRE ARASI BİZE UZAK

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yedikleri ilk gole kadar maçta dengeli bir oyun oynadıklarını söyledi. Golden sonra biraz bocaladıklarını, ikinci devre yedikleri gole kadar baskın oynamaya çalıştıklarını belirten Kafkas, "Net pozisyonlarda bulduk. Yediğimiz ikinci golden sonra oyun tamamen kontrolümüzden çıkarak rakibimize geçti. Mersin İdmayurdu’nu tebrik ediyorum. Haklı bir galibiyet aldılar" dedi.

BU MAÇ BÜYÜK KAYIP

Hayatı boyunca bahaneler üreten bir teknik adam olmadığını, ancak takımda sakatlıkları dolayısıyla 3-4 oyuncunun olmayışının bazı şeylerin altından kalkılamaz bir hale getirdiğini ifade eden Kafkas, şöyle devam etti:

"Umarım önümüzdeki hafta oyuncularımızın bir kaçını yetiştirebilirsek diğer oyuncularımıza da bir güven gelecek. Bu maçı büyük bir kayıp olarak görüyorum. Özellikle iç sahada kaybettiğimiz bu maç bizim için büyük bir kayıp. Deplasmanda kazanmak zorundayız. Avrupa kupalarından sonra lige her ne olursa olsun kötü bir başlangıç yaptık. Bunu düzeltecek gücümüz ve cesaretimiz var. Elimizden geleni yapacağız."

BAZI OYUNCULARIN PERFORMANSINDAN MEMNUN DEĞİLİM

Kadrosundaki oyuncuları da değerlendiren Kafkas, sözlerini şöyle tamamladı:

"24 kişilik kadroyu niçin kuruyoruz? 'Öbür oyuncular oynamadığı zaman sende 2–3 maç oyna' diye. Bazı oyuncuların performansından memnun değilim. Ben çok hikaye anlatmayı seven bir adam değilim. Bunun sorumluluğu bende. Bu böyle devam ederse devre arası bize uzak gözükür. Burada çok büyük bir emek var. Zaman zaman karşılaştığınız fırtınalarla veya dalgalarla nasıl boğuştuğunuzu hiç bilmez. Gemiyi limana sağ salim yanaştırmak lazım. İşin özü budur. Onun için devre arasına bakacağız. Hatanın tamamı benim, bütün sorumluluğu kendime yüklüyorum. Hesap verecek olan benim."

RIZA ÇALIMBAY:HAK ETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET ALDIK

Mersin İdmayurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçın zor olacağını bilerek sahaya çıktıklarını söyledi. Deplasmanda bir takımın oynaması gerektiği gibi oynadıklarını belirten Rıza Çalımbay, "İyi mücadele ettik ve hiçbir zaman oyundan kopmadık. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Maçın ikinci yarısında biraz daha dikkatli olabilseydik skor daha da farklı olabilirdi. Karabükspor ikinci yarı bize baskı kurdu. Bizde Kasımpaşa maçında yapamadığımız bu maçta yaptık. Girdiğimiz pozisyonların sadece 1 tanesini değerlendirebildik. Takımımı kutluyorum" dedi.

Maçın başından sonuna kadar oyuncularının verilen görevlerini dört dörtlük yaptığını ifade eden Çalımbay, sözlerini şöyle tamamladı:

"Maalesef 3 gün sonra bir maç daha oynayacağız. O maçı iyi bir şekilde bitirebilirsek bu maçın anlamı daha da büyük olacak. Kendi sahamızda oynayacağımız Bursaspor maçı bizim için çok önemli ve artık bu maça odaklanıyoruz. Takımımızdaki arkadaşlık mükemmel. Bu da sahaya yansımaya başladı. Galibiyetler çok önemli ama esas önemli olan iyi bir istikrar yakalamak. Bütün düşüncemiz, bütün gayemiz bu istikrarı sonuna kadar korumak."