FUTBOL, basketbol ve voleybolda yeni sezon için geri sayım başlarken, Karşıyaka'da sancılı bekleyiş devam ediyor.
Futbolda 20 yıl sonra küme düşme acısı yaşayan yeşil kırmızılılarda 2.5 ay önce ateşten gömleği giyen Başkan Mutlu Altuğ, 3.5 milyon TL borcu ödeyerek transfer yasağını kaldırıp dağılan takımı yeniden kurmak için uğraşırken henüz beklediği desteği bulamadı. İlk etapta Ramazan Bayramı sonrası, ardından 25 Temmuz'a kadar yasağın kaldırılacağını açıklayan Altuğ'un hesabı tutmadı. Karşıyaka Belediyesi öncülüğünde 13 Temmuz'da başlatılan yardım kampanyası ise beklentilerin uzağında kaldı.
Yasağı kaldırmayı umut eden yönetimin anlaştığı 4 futbolcu sözleşme imzalamak için transfer tahtasının açılmasını bekliyor. Bu oyuncuların dışında kadrosunda 19 genç ile deneyimli isim olarak sadece Mustafa Aşan'ı bulunduran Karşıyaka yasağı kaldıramazsa kulüp lisansını yenileyemeyecek ve sezona en az 3 puan silme cezasıyla başlayacak. Basketbolda bütçeyi kısan Karşıyaka, 4 sezondur takımın başında olan Antrenör Ufuk Sarıca'yla vedalaşıp Markovic'le anlaştı. Tüm yabancıları gönderip kadroyu yenilemeyi planlayan Karşıyaka, şu ana dek iç transferde Soner ve Muhammed'le sözleşme yeniledi.
DEMİRÖREN'LE GÖRÜŞME
Karşıyaka'da 2'nci Lig Kırmızı Grup'taki fikstür çekimi için İstanbul'a giden Başkan Mutlu Altuğ, transfer yasağıyla ilgili Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le görüştü. Demirören'le olumlu geçen bir görüşme yaptıklarını, birkaç güne kadar tablonun daha çok netleşeceğini söyleyen Altuğ, "Biz yasağı kaldırma sözü vermedik ama kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi sarsan darbe girişiminden olumsuz etkilendik. Görüştüğümüz bazı yerlerden geri dönüş süreci uzadı" diye konuştu.
Dış transferde yalnız guard J'Covan Brown'ı transfer eden, altyapıdan 4 gençle sözleşme imzalayan yeşil kırmızılılar, 2-3 yerli, 5 de yabancı almayı planlıyor. Can, Kerem, Kenan, Samet, Abercrombie, Gabriel gibi isimlerin elendiği mevcut kadrodan son olarak sözleşmeleri süren Jones, Palacios ve Bracey Wright da 150 bin dolar ödenerek gönderildi.
POTADA İKİ ADAY
Pınar Karşıyaka, dış transfer gündemine Yunanistan'ın Apollon Patras takımından point guard Kevin Dillard ve Trabzonspor Medical Park'tan kısa forvet Gani Erdi Gülaslan'ı aldı. İki oyuncuyla da ücret pazarlığının sürdüğü öğrenildi. Avrupa'da VEF Riga, Pau Orthez, Riesen formaları da giyen 27 yaşındaki Dillard, geçen sezon 18.6 sayı, 4.6 ribaund, 4 asist ortalamaları tutturdu. Antrenör Nenad Markovic'in Trabzon'dan öğrencisi olan 22 yaşında, 2 metre boyundaki Gani ise ligde 4 sayı, 2.3 ribaund ortalamasıyla mücadele etti. Potada yeni sezon öncesi VIP kartlar geçen sezondan kartı olan isimlere konumuna göre 1500, 1750, 2000 ve 2500 TL'den satışa çıktı.
VOLEYBOL KADINLAR 2'NCİ LİGİ'NDE
Voleybol Kadınlar 2'nci Ligi'nde mücadele Karşıyaka'da sezonun bittiği mart ayından beri belirsizlik sürüyor. Geçen sezon 9'uncu haftadan itibaren takımı çalıştıran Antrenör Giray Taygun Yıldırım'la yolları ayıran yeşil kırmızılıların yeni şube yönetimi henüz yeni çalıştırıcı ile gelecek-gidecek oyuncuları belirlemedi.