SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta bu sezon oynanan ilk 3 maçta aynı 11'i sahaya süren Karşıyaka Teknik Direktörü Soner Tolungüç, Kayseri Erciyesspor karşısında ilk kez değişikliğe gitti. İlk 11'de 2 değişiklik yapan teknik adam, gençlerden Anıl ve Okan'ın yerine kadrodaki tecrübeli isimlerden Abdülhamit ve Mahmut'u sahaya sürdü. Transfer döneminin son gününde sözleşme yenileyen Tayfun da ligde ilk kez 18'de yer buldu. Dizine dikiş atılan İbrahim, kadroda yoktu.
Sezonun ilk 3 haftasını genç ağırlıklı kadrosuyla 6 puanla geçerek lige iyi bir başlangıç yapan Karşıyaka, puan tablosunun dibindeki Kayseri Erciyesspor karşısına mutlak 3 puan parolasıyla çıktı. Kayseri Erciyesspor grupta daha önce oynadığı maçlarda puanla tanışamazken 3 haftada kalesinde tam 12 gol gördü.
Karşıyaka'da iç sahadaki Tuzlaspor maçında takımlarına büyük destek veren taraftarlar, Kayseri Erciyesspor karşısında da yeşil kırmızılı futbolcuları yalnız bırakmadı. Tribünlerde 3 binin üzerinde taraftar vardı. Taraftarlar, ilk yarının sonunda Teknik Direktör Soner Tolungüç lehine tezahürat yaptı.
Yeşil kırmızılılarda ligin ilk haftasında oynanan Bugsaşspor deplasmanında ağları sarsan Can Erdem, Kayseri Erciyesspor'u da boş geçmedi. Geçen sezon en çok eleştirilen isimlerin başında gelen tecrübeli futbolcu golün ardından büyük sevinç yaşadı.