PTT 1'inci Lig'de iki haftalık galibiyet hasretine Albimo Alanyaspor'u yenerek nokta koyan Karşıyaka, 7'nci sıradaki yerini korurken bir alt basamaktaki Samsunspor'la puan farkını 3'e çıkarttı.
Üst gruba yaklaşan takımının çok kritik bir galibiyete imza attığını söyleyen Başkan Başkan Fatih Diniz, "Psikolojik eşiği aştık. Önümüze daha güvenli bakıyoruz" yorumunu yaptı. Ligde henüz büyük kopmalar yaşanmadığının ifade eden Başkan Diniz, her şeye rağmen dikkatli olmaları gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu:
"Boluspor'u saymazsak, altımızdaki 11 takım arasında küçük puan farkları var. Bu galibiyetle takımdaki panik havası dağıldı, futbolcular yeniden özgüvenlerini kazandı. Deplasmanda Boluspor, kendi sahamızdaki Kayserispor maçlarını 6 puanla geçersek, yarışta avantjlı bir yer ediniriz."
YERLİ MALI ZAFER
Sezon başında kadrosunda 5 yabancı oyuncu bulunan Karşıyaka, Albimo Alanyaspor karşısına zorunluluktan da olsa tümü yerli futbolculardanr oluşan 11'le çıktı. Ofoedu'nun sözleşmesinin feshedildiği Karşıyaka'da Juninho sakatlığı nedeniyle devreyi kapatırken, babasının rahatsızlığı nedeniyle gittiği Azerbaycan'dan geç dönen Shukurov'un yerine Rıdvan formayı geri aldı. Formsuz olan kaleci Loriya ve en büyük gol silahı olarak alınmasına rağmen beklenen patlamayı yapamayan Kahe yine yedekti.
Karşıyaka'da Ahmet Arı, dördüncü sarı kartını görerek cezalı duruma düştü.
PENALTIYLA 2'NCİ GALİBİYET
Karşıyaka, ligde bu sezon penaltılarla 2 maç kazandı, 2 maç kaybetti. Şanlıurfaspor'a penaltı golüyle 1-0 yenilen Karşıyaka, Samsunspor'a son dakika penaltısıyla 2-1 teslim oldu. Buna karşılık Bucaspor derbisi ve son Alanyaspor karşılaşmasında Can Erdem'in gole çevirdiği penaltılar yeşil kırmızılı ekibe 1-0'lık skorlarla 6 puan getirdi. 2-2 berabere sonuçlanan Denizlispor maçında Karşıyaka ilk golü yine Can'ın penaltısından geldi. Karşıyaka'nın deplasmanda 2-1 galip geldiği Elazığspor maçında ev sahibi takımın penaltıdan kazandığı gol sonuca etki etmedi.