Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka'nın kulüp başkanı Hüseyin Çalışkan, kabul etmeleri durumunda pazar günü İzmir'de konuk edecekleri Diyarbakırspor'un deplasman masraflarını karşılayacaklarını bildirdi.

"MASRAFLARINI KARŞILAMAYA HAZIRIZ"


Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Diyarbakırspor'un yaşadığı sorunlar nedeniyle ligdeki Karşıyaka deplasmanına gelemeyecek olmasından üzüntü duyduklarını bildirdi. Karşıyaka'nın 100 yıllık mazisi olduğuna dikkat çeken Çalışkan, açıklamada şu ifadelere yer verdi: Karşıyaka, puan hesaplarıyla, şampiyonluk için her şeyi mubah sayan bir zihniyeti hiç tanımamış bir kulüp. Bu bağlamda tüm hazırlıklarımızı tamamladığımız renktaşımız Diyarbakırspor ile maç oynanmayacak olması bizleri ve camiamızı üzmüştür. Yönetim kurulumuz, bu haftaki rakibimiz Diyarbakırspor'un tüm deplasman giderlerini üstlenme kararı almıştır. Eğer kabul ederlerse, Diyarbakırspor'un uçakla geliş, gidiş, otel, yemek ve kent içi ulaşımını sağlamaya hazırız. Amacımız bizim de mücadele ettiğimiz Bank Asya 1. Lig'in kesintisiz ve başladığı heyecanla tamamlanmasıdır.''

PERSONEL İŞİ BIRAKMIŞTI

Diyarbakırspor'da 35 çalışan, yaklaşık 24 aydır maaşlarını düzenli alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlatmıştı. Gelir olmadığı için büyük sorun yaşayan Kayyum Başkanı Muhittin Ateş, bunun üzerine Karşıyaka ile pazar günü deplasmanda oynayacakları lig maçına çıkmama kararı almıştı.